Dagens fundering om läskunnighet.

Att läskunnigheten minskar i Sverige tycker jag mig märka otroligt väl. Dock ej bland barn och ungdomar i störst utsträckning utan bland vuxna. Det är riktigt intressant att se hur arga folk blir på rubriker men de har noll koll på innehållet i artikeln. Ett annat exempel är vid köp och sälj, där säljaren lägger ut pris och utförlig beskrivning av varan i texten och det ändå kommer minst fem kommentarer med frågan, vad kostar varan? och hur är skicket? Det spelar ingen roll vad man läser så länge man läser sägs det, fast ibland undrar man ju? Handlar det om lathet eller läskunnighet?

007

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: