041

Nu har William varit sjuk i 5 dagar. Ja om man bortser från skelettinfektionens början. Han är alltså sjuk nu med feber och halsont. På grund av att han äter antibiotika varje dag tror jag att han är i sämre skick än han borde vara vid en vanlig förkylning. Det är inte så kul för honom att dessutom missa skolan i en hel vecka, jag känner med honom.

Jag har min lediga dag idag. Detta är således den dagen jag bruka lägga som mest tid på att planera upp veckan för eleverna. Jag gillar mina lediga dagar eftersom det finns så mycket tid till att göra allt det jag inte annars hinner med på jobbet. Om ni undrar över hur jag kan vara ledig är det för att jag jobbar 80%, jag har aktivt valt att jobba deltid. Jag vill spendera tiden med William och pengar har aldrig varit något som är viktigt i mitt liv. Visst är det roligt att handla ibland, men jag har också en tanke att tiden med livet kan aldrig köpas för pengar. Jag tror helt enkelt att jag skulle ångra mig djupt om jag valt att jobba heltid, när jag både vill och kan jobba deltid. Jag dömer inte heltidsarbetande, utan tänker mer att vi alla väljer våra liv. I mitt liv är inte jobbet lika viktigt som mitt liv som förälder, ändå är livet som arbetande viktigt för mig för jag tycker om tiden när jag är på jobbet också.
Sedan William blev sjuk, blev det ännu mera påtagligt för mig hur viktigt det är med familjen, hur viktig tiden är att ta vara på. Nu har jag pluggat och haft honom hemma längre än många andra, aldrig jobbat heltid och alltid lagt tiden med honom före allt annat. Men ändå när han blev sjuk blev det så mycket viktigare att vara ännu mera där för honom. Att vara mamma är viktigast i mitt liv, blir jag någonsin farmor kommer jag förmodligen vara den där farmodern som lägger stor tid på att finnas där för barnbarnen med. Jag är helt enkelt familjär.

Ibland har jag funderat på att bli fostermamma eller jourhem. Jag älskar ju det där med att ge tillbaka och ge kärlek till människor. Jag funderar en del på det där med livet och hur man vill leva sitt liv. Jag vill leva mitt liv med människor jag tycker om och älskar.

Jag uppskattar livet, man ska leva här och nu och inte ängslas för framtiden. Jag tror man ska uppskatta det man har, för om man förlorar sitt liv kommer man sakna det för all framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa