047

På ett ungefär, vaknade av en mardröm. Eller något som kändes likt en mardröm i alla fall, jag kände mig oroad i hela kroppen efteråt och så känns det ännu. Jag gillar inte sånt där, fast i och med att jag är förkyld har det säkert något samband. Jag andas ju betydligt sämre och jag tror att kroppen vaknar upp just för att den känner av bristen på syre.

Hur som helst, med en dusch och smink ser jag inte lika trött ut längre, och en kopp kaffe och tre finn crisp gör susen för min kropp. Jag har majonäs och ost på dem, jag ska försöka äta någon form av LCHF-light igen, jag kan inte gå helt på sånt men jag tror på att utesluta mjöl ur kosten. Egentligen borde jag kanske utesluta mjölken också, men där är det svårare eftersom jag dricker kaffe och visst kan jag sluta dricka kaffe men det är något härligt med att ta den där koppen med kaffe ibland. Jag vet att vissa testat att använda andra saker och gillar det, som kokosolja samt havremjölk/sojamjölk men jag fixar det inte alls. Så jag står lite i valet för hur jag ska göra, jag tror nämligen absolut att mjöl och mjölk inte alls är bra för magen i mitt fall.

Jag har känslig mage, så känslig att så fort jag äter något fel så blir det knas. Jag har ingen utredning på saken men misstänker att det är IBS, alla symptom stämmer och jag är ganska säker på att gå jag till en läkare kommer dem att säga precis den saken. Mitt stora problem med kost överhuvudtaget är alla mina allergier, jag tål varken nötter, lök, äpplen och apelsiner. Därmed är det ett krångel för mig att bli bjuden på mat eller äta ute. Jag känner mig krånglig och dryg, precis på samma sätt som när folk vill att jag ska hälsa på deras djur för dem är så snälla. Jag verkligen avskyr när folk säger; Men min hund tål alla, jag har en vän/släkting som är allergisk man fixar min hund, den är helt ofarlig. Jag blir så irriterad, för det är säkert så men bara för att en person fixar ditt djur gör jag inte det. Jag blir sjuk! Det märks sällan precis när allergin kommer för mig, utan för mig är det på natten när astman tar över som det blir så tydligt, när jag inte kan andas och tror att livet är slut. Jag brukar proppa i mig allergitabletter för att kunna besöka vänner med hund, katt och andra djur men smällen kommer på natten. Så min allergi är inget som jag ”tål”. Lika är det med födoämnen, jag brukar ta mat med lök i för att slippa krångla. Det är inget som andra märker eftersom det är jag som på natten sedan får tampas med diarré, en mage som är uppsvälld till storlek enorm, och tarmar som rör sig så jag tror döden är nära igen. Nötter undviker jag helt, men just det där andra folk förstår inte.

Lika är det då med min IBS, jag har sådan som antingen ger mig kraftig förstoppning med uppsvälld mage under flera veckor, eller som ger mig behovet av en toalett exakt nu på en gång. IBS kan nämligen vara på olika sätt, jag trodde att IBS endast var just diarré konstant men så är det alltså inte. Så för mig är magen ett rent helvete ofta, eftersom jag aldrig vet exakt hur min mage ska reagera och när. Det gör att jag ogärna delar rum med andra än familjen på resor, att jag absolut inte vill sova över i en stuga tillsammans med vänner/bekanta och att jag har som en mardröm att behöva åka på någon form av resa med jobbet som innebär övernattning. För hur kul är det att ha problem med magen tillsammans med människor som man inte skapat den relationen till?

Hur kommer det sig då att jag skriver om det här ämnet? Jag tycker fler borde få reda på hur det är att ha allergier, problem med magen och annat. Att man inte alls är ute efter att krångla eller vara dryg, man vill leva precis som alla andra bara det att ens kropp sätter upp stora hinder för att leva det livet man egentligen vill leva. Fullt friskt utan problem.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa