Spegelbilder, sambosa och detta är livet.

IMG_5467

Jag började denna dag med att slänga på mig någon form av mysplagg men samtidigt ganska skönplagg. Slängde upp håret i en knut på huvudet och tänkte att nu är jag sådan här idag. Åkte mot jobbet och kände mig ganska trött först. Det är så mörkt nu på morgonen, som att kliva upp mitt i natten. Inte blev det helt mycket bättre heller när det var mörkt vid femtiden när jag skulle åka hemåt. Denna dag var dock väldans rolig eftersom 6:orna på jobbet säljer sambous på jobbet då de samlar till sin klassresa. Så förra veckan gjorde jag en beställning på 6 stycken med chili. Så himlans sjuktgott! Det här är verkligen en rätt jag gillar och det är kul när man kan ta hem och bjuda familjen på också.

Så efter jobbet idag åkte jag mot Björn. Där bjöd han även på en annan av mina favoriter hetaräkor och ris. Vad ska man säga, idag kändes livet väldigt lyckat!
Nu befinner jag mig hemma, jag har städat och grejat för imorgon händer det något spännande när jag kommit hem. Jag vill dock inte skriva vad, så det berättar jag om efteråt, och på fredag åker jag till Stockholm. Har fjärilar i magen eller resfeber, känns som jag är fruktansvärt oroad inför resan även om jag varit där förut och vet att det är jättebra och att jag var så upplyft förra gången. Men det handlar så klart om min ångest, det är läskigt vad ångest kan göra för ens mående.

  

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

18 thoughts on “Spegelbilder, sambosa och detta är livet.

 • 21 oktober, 2015 at 23:42
  Permalink

  va fin du är.

  va är sambous ? pirog? skulle nog gärna ha något recept på heta räkor har ja nog aldrig ätit 😀 lät så gott.

  lång jobb dag så snart sängen här kram

  Reply
  • 22 oktober, 2015 at 22:50
   Permalink

   Tack så snällt sagt :). Sambous är en somalisk rätt, den påminner om piroger men är betydligt godare :). Är mer degknyten med fyllning.
   Heta räkor kan du absolut få recept på, ska fråga sonens pappa bara så kan jag skicka över det till dig :). Kram

   Reply
  • 22 oktober, 2015 at 22:38
   Permalink

   Det är inte så konstigt, det är en somaliskrätt jättegott verkligen :).

   Reply
 • 22 oktober, 2015 at 15:14
  Permalink

  Låter som en underbar dag. Nu blev jag allt nyfiken på det du tänker berätta sen hehehe :)… ska också mot Stockholm imon, hojta till om du har tid och lust att ses, det hade varit trevlig 🙂

  Reply
  • 22 oktober, 2015 at 22:36
   Permalink

   Absolut 🙂 . Det hade varit jättekul att ses, jag får se om jag hinner. Jag kommer till stan runt 14:00 och sen ska jag bort på Kristina från Duvemåla men om vi skulle hinna med det innan skulle det vara jättekul :).

   Reply
 • 22 oktober, 2015 at 19:40
  Permalink

  Sambous har jag aldrig ätit men om det är de som är på bilderna så ser det väldigt gott ut.
  Vad kul att åka till Stockholm i helgen.

  Önskar dig en suverän kväll!

  /Cecilia

  You Rock!!!

  Reply
  • 22 oktober, 2015 at 22:35
   Permalink

   Det är jättegott :). Det är somaliskt :). Tusen tack och detsamma 🙂

   Reply
  • 22 oktober, 2015 at 22:34
   Permalink

   Tack så mycket, köpte den för kanske 4-5 år sedan på Gina :).

   Reply
 • 22 oktober, 2015 at 23:00
  Permalink

  Ja men tack jätte gärna

  natti natti sov så gott kram

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: