Obehag.

Det händer en del här i bostadsområdet jag bor i, i soprummet ser det väldigt ofräscht ut och i området är det ganska stökigt numera. På kvällarna hör man folk skrika, och bilar kör förbi ganska snabbt. Nu vid två tillfällen har en karl på cykel kört in och gömt sig bakom några buskar och kollat på mig när jag gått förbi. Det är riktigt obehagligt och nere i källaren misstänker jag att någon bor sedan ett halvår tillbaka. Någon ställer upp källardörren på kvällarna så jag brukar få dra igen den. Det känns väldigt obehagligt och jag funderar på att kontakta bovärden om att jag anser att de ska sätta in kodlås här i lägenheten. Jag känner mig inte lika trygg här när man misstänker att någon befinner sig i huset.

Förra sommaren klev det dessutom in en karl här i lägenheten, William hade sprungit upp till grannen så dörren var inte låst. Jag såg som tur var mannen men blev jätterädd och låser nu dörren varje gång William går ut. Det är läskigt, såna gånger tänker jag på kodlås vi har på jobbet vilket är prefekt. Borde vara så i alla lägenhetshus med anser jag. http://cdvi.se/ erbjuder den saken och jag funderar på att skicka över ett tips om dem till min bovärd.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “Obehag.

 • 8 november, 2015 at 18:12
  Permalink

  Men usch vad obehagligt! :\ Jag skulle också vilja att vi fick kodlås pga liknande anledningar. Vi bor i ett ganska lugnt område egentligen, men det har hänt att någon övernattat i tvättstugan nån gång och ibland är det inbrott i förråden och såna saker. Inte så kul, direkt.

  Reply
  • 9 november, 2015 at 21:41
   Permalink

   Ja det är läskigt :(. Förstår dig precis där! Känner ju samma rädsla liksom. Tycker det borde vara kodlås på alla hyreslägenheter numera.

   Reply
 • 8 november, 2015 at 18:45
  Permalink

  Förstår att det känns obekvämt, speciellt med mannen i busken

  Reply
  • 9 november, 2015 at 21:33
   Permalink

   Ja det är grymt obehagligt och vet faktiskt inte riktigt vad man ska göra. Mer än att vara rädd då :(.

   Reply
  • 9 november, 2015 at 21:33
   Permalink

   Jag önskar att det blir det, vet att flera “jobbar” för samma sak här. Men tyvärr går det segt framåt :(.

   Reply
 • 8 november, 2015 at 20:51
  Permalink

  Fy va obehagligt… tycker verkligen att du ska kontakta bovärden redan imorgon !

  Reply
  • 9 november, 2015 at 21:34
   Permalink

   Ja det är läskigt :(. Jag hoppas på att få någon respons, ska höra av mig på fredag tänkte jag. 🙂

   Reply
 • 8 november, 2015 at 21:25
  Permalink

  oj va obehagligt! förstår att det inte alls känns tryggt!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: