Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hemma hos mig

Rökfritt i hyreshuset!

img_2690

Jag bor i lägenhet. Nu den 1 december i år kommer jag ha bott i den här lägenheten i tio år! Jag kan alltså se mig själv som en veteran här snart. Skämtsamt, men med lite allvar. Jag flyttade hit 2006, sedan dess har många flyttat in och ut men jag har stannat kvar, jag trivs överlag ganska bra här i huset även om dörrarna är gamla och mycket borde uppgraderas. Men annars är läget perfekt, och mina grannar är underbara. Men en sak har jag länge önskat, ett rökfritt hus. Jag har nämligen alltid tyckt att rökning skadar mer än det gör nytta, dessutom är det obehagligt med rökning om någon skulle glömma sin cigarett i sängen som ett exempel. Så jag tog mig friheten att kontakta Kopparstaden som jag bor hos och frågade om möjligheten till ett rökfritt hus. Jag fick sedan en mailadress och man skickade ut papper till alla oss här i huset där vi fick säga huruvida vi ville ha rökfritt eller ej. Jag hörde inget på några veckor så tänkte att det kanske inte gick igenom, men så fel jag hade. För idag damp pappret ner som berättade att jag numera bor i ett rökfritt hus och att jag snart kommer få skriva under ett nytt kontrakt där jag lovar att ingen kommer röka i min lägenhet eller på min balkong. Hur underbart är inte det?! NU slipper man fimpar på balkongen i framtiden, ni får ju minnas att jag bott här i snart 10 år så jag har varit med om saken av grannar som lämnat stället. Inga mer fimpar på gräsmattan här nedanför, ingen oro för min astma eller att huset ska börja brinna. Inga mera äckliga dofter av cigaretter! Det känns ljuvligt! Jag bor numera rökfritt!

14 Comments

  1. Vad härligt att du fått som du velat. Förstår din oro, det kan ju börja brinna hur lätt som helst efter en dåligt släckt cigarett eller så. Om man mot all förmodan skulle få besök av en rökare så får dom allt hålla sig eller gå ut och röka 🙂

  2. Men vad härligt! 😀 Vi har också rökfritt i huset, men det hålls tyvärr inte alltid och balkongerna får dom ju röka på eftersom det tillhör utomhusmiljön. Tycker det är skittråkigt för att det kommer in i ventilationen men det finns inte så mycket att göra åt det enligt vår hyresvärd :/

    1. Härligt :D. Jag tror det kommer vara rökfritt här, vi som bor i huset skulle klaga annars och eftersom man skriver kontrakt kan man nog bli vräkt om man inte lyder det 🙂

  3. Underbart 🙂
    Hade också velat ha rökfritt, på sommaren kan man inte ha fönster öppna för grannarna röker på balkongen och röken blåser till min lägenhet.
    Skönt att jag flyttar nästa år 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa