Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – Idag är luften slut.

Igår försökte jag bara ta det lugnt, men det blev inte riktigt så. Jag tittade på serien Skam för att få avkoppling i hjärnan. Såg säsong 2 och säsong 1 såg jag klart i förrgår. Men något skedde ändå i morse vaknade halv tio och kunde verkligen inte ta mig ur sängen, bakslag idag alltså. Jag ville verkligen inte göra ett skit, inte skratta, inte äta inte gå upp. Bara ligga under mitt täcke och SOVA. Så det har jag gjort tills klockan 13:00 idag, sovit och sovit. Det är precis vad min kropp idag behövde, det är nyårsafton idag. Jag ska fira ikväll tillsammans med Björn, William, Williams farfar och faster samt farbror med familj. Som jag vet kanske det kommer flera?

Men det jag nu vet är att lugn är viktigast för mig idag, alltså att göra lugna saker. Det betyder att disken kommer stå orörd idag. Jag kommer inte städa och jag ska ta mig en promenad för att komma ut och få luft för det är viktigt när man inte mår bra. Jag får se om jag väljer något speciellt nyårsoutfit idag eller om det faktiskt får bli mjukisplagg för mig. För jag behöver andas och må bra idag. För ett år sedan hade jag så klart velat se fin ut på nyår. Men i år vet jag att det hjärnan säger är lika viktigt som resten av kroppen, om hjärnan och kroppen vill ta det lugnt och vila måste jag göra detta. Det är inte värt att pressa fram saker, det vet både jaget och kroppen numera.

Jaget och kroppen, äntligen samarbetar dessa två delar. Äntligen så är jaget och kroppen samma punkt för mig. Båda har blivit ett, jaget och kroppen. Dessa två som varit ovänner med varandra är nu enade för mig. Kroppen och jaget i ett, när båda två för första gången accepterar varandra och gör slag i saken. Jaget och kroppen väljer att bestämma viktiga beslut för dess överlevnad.

6 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: