Tulpanens dag och det fina med blommor.

Det har väl inte undgått någon att det är tulpanens dag idag. Det är i alla fall väldigt omskrivet typ överallt så om ni missat blir jag imponerad.

Igår gick jag och William till Plantagen där William och jag delade på att köpa tulpaner, till dessa köpte jag en vas och dessa vattenkulor? I färgen blå, det är jättefint verkligen och både jag och William har beskådat vår gemensamma bukett idag. Eller bukett vi tog tre stycken som ni blandade med färgerna i, en varsin vi tyckte om och en tredje som vi valde tillsammans.

Det är så fint att ha en son som är nästan tonåring. Eller vad man ska säga? Han blir ju tretton i höst liksom, har tonåring bara att göra med när man fyller eller när man märker skillnaden på tweenie och tonåring? För jag märker verkligen att William är mer tonåring än tweenie numera. När jag kramar honom är vi nästan lika långa och hans kropp blir mer och mer som en tonårskille. Det är konstigt, i huvudet känns det liksom som jag nyss var lika gammal som honom och så inser man att det är tjugo år sedan.

Idag står det städning på att-göra-listan. Alltid lika skönt, och då skämtar jag inte. Sedan jag fick utmattningssyndrom älskar jag känslan av att städa. Det ger mig ett inre lugn på ett märkligt obeskrivligt plan.

Flera av er har kommenterat mitt inlägg om min syster. Skrivit att jag kanske skulle ta kontakt och sådant. Det har jag gjort, men ibland räcker det inte med att sträcka ut sin hand. Alla vill helt enkelt inte, och man får respektera sådant även om det gör ont. Jag saknar min syster så otroligt mycket, att inte ens få säga grattis på sin systers födelsedag eller höra hennes skratt. Hon lever men det är ändå som hon inte finns, det är en hemsk känsla och väldigt obeskrivlig sådan.

Jag vet att många människor hävdar att sina syskon har man alltid. Men tyvärr är det inte så för alla. Jag vet också att jag inte är ensam i saken. Jag tror att alla tänker att sina syskon nog alltid finns där, och den tanken är fin. Men det är inte alltid som livet blir så som man tänkt sig.

Nej nu ska jag lämna detta ämne, det gör för ont att skriva om.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

22 thoughts on “Tulpanens dag och det fina med blommor.

 • 15 januari, 2017 at 13:22
  Permalink

  Det är svårt att missa tulpanens dag. Man slår på tv:n så sägs det där. Man loggar in på facebook så slås man av alla bilder på tulpaner. Lika med instagram. Men det är fint med tulpaner. Jättefint att blanda massa färger som ni gjort.
  Angående din syster. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Min syster och jag pratade inte på jättemånga år. Hon flyttade hemifrån redan när hon var 16 och jag var anledningen. Vi var väl kanske inte direkt osams som du och din syster men vi kom inte bra överens. Nu har vi börjat umgås lite igen sen något år tillbaka men det tog många år och det var en rätt knackig väg. Men som du skriver. Det kanske inte blir så för alla. Hoppas i alla fall att ni förr eller senare ska hitta tillbaka till varandra igen.
  Sussi recently posted..Java och Herrgårdsbesök

  Reply
  • 15 januari, 2017 at 18:32
   Permalink

   Hihi visst är det svårt att missa det idag :D. Hehe håller med alla sociala medier pratade om saken :). Visst är det så, får se om det blir förändring någon gång, man vet ju aldrig. <3
   Fint att ni hittade tillbaka till varandra 🙂

   Reply
 • 15 januari, 2017 at 13:59
  Permalink

  Nä har inte missat det 😉
  Ska nog köpa några tulpaner i veckan tror jag 😉 älskar tulpaner o blommor 😉

  Hade inte läst ditt inlägg om din syster, så var tvungen att göra det .. så fint du skrivit<3
  Förstår vad du skriver och håller med, ibland räcker det ändå inte .. 🙂

  Kram

  Reply
 • 15 januari, 2017 at 14:54
  Permalink

  Fy så jobbigt, skulle bli tokig om min bror stängde mej ute…
  Happy cleaning i alla fall! KRAM
  trollet recently posted..Teneriffa

  Reply
 • 15 januari, 2017 at 14:58
  Permalink

  Bara att bli impad då för jag hade ingen koll på att det är tulpanens dag förrän jag läste det hos dig!?
  Förstår hur du menar med din syster, jag har också en som jag verkligen försökt skapa kontakt med men hon vill inte så då blir det svårt…
  Kattis recently posted..Resetips – Barcelona – Nyårsfyrverkerier

  Reply
  • 15 januari, 2017 at 18:42
   Permalink

   Absolut är imponerad har stått exakt överallt :D.
   Åh :(. Förstår precis din känsla <3

   Reply
 • 15 januari, 2017 at 17:44
  Permalink

  Fina tulpaner 🙂 Jag har med städat idag, skönt att få det gjort innan en ny vecka drar igång 😀

  Reply
  • 15 januari, 2017 at 20:41
   Permalink

   Haha är imponerad över et som missat :D. Roligt att fixa hemma :D. Kul :D, visst är det fina blommor 😀

   Reply
 • 15 januari, 2017 at 20:44
  Permalink

  Jassåååå… det är därför det var mer än vanligt med massa tulpaner för bra pris, hahahhaa! Eftersom jag är ganska så off med sociala media (enda gången jag är inblandat med detta är just när jag bloggar, då jag även surfar in hos er andra sen så lämnar jag det tills nästa gång jag bloggar igen) så jag har inte redigt fattat att det var en tulpan-dag idag!! Viktigaste dagarna för mig är minan nära å käras födelsedagar, resten lägger jag inte på minnet =P… TREVLIG VECKA btw!
  ExklusivaMoi recently posted..Hejsan hoppsan vad det kan gå ^^

  Reply
  • 16 januari, 2017 at 18:41
   Permalink

   Haha ja massor med prat om saken överallt :D. Då förstår jag 🙂

   Reply
 • 15 januari, 2017 at 21:12
  Permalink

  Jag har läst om tulpanens dag och sett otaliga bilder på instagram, men trots det har jag inte fått tummen ur och köpt mig en bukett…
  Det får helt enkelt bli morgonadagens “to do” istället för det känns minst lika “härligt” att starta veckan med fina blommor på bordet 🙂

  Reply
  • 16 januari, 2017 at 18:57
   Permalink

   Hehe inte så konstigt :D. Jag brukar också funka så 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: