Utmattningssyndrom – Vinterpromenader och sådant som hjärnan behöver.

Sedan jag blev sjuk så är promenader viktiga för mig. Jag måste ut och få luft och solljus för att min välbefinnande ska infinna sig. Jag kan inte strunta i sånt utan det är viktigt. Jag stoppar i hörlurarna och så lyssnar jag på P3 dokumentär idag som Norrmalmstorgs rånet, ni vet det där ökända där Stockholmssyndromet blev ett välkänt begrepp. Verkligen ett jättespännande avsnitt, så jag ska lyssna klart på resten när jag åker buss till jobbet imorgon.

Hur som helst stack det väldigt friskt i kinderna på min promenad, och himlen var hade helt underbara färger i bland annat rosa. Jag slängde på mig en stickad basker jag köpte på Indiska för flera år sedan för att slippa få ont i öronen. Efter vägen blev jag utskälld av lite hundar, fick leenden från små tanter och farbröder och njöt av att andas in lugnet.

Vet ni att just promenaderna är min grej. Det är när jag går jag finner ro i själen. Jag får i och med promenaderna bli en del av naturen och livet igen. Ni vet det där viktiga livet, jag får andas och njuta. Hela förra veckan så gick jag emellan jobbet och stan i Borlänge. Bara den korta lilla biten är bra. Jag tror fullt ut på att just promenader är bättre än att sitta stilla. Men så är det jag också.

Nu väntar jag på att William ska komma hem från Parkour, när han är klar där ska jag ställa mig och steka pannkakor och det ska vi sedan äta här hemma. Med glass till tänkte jag. För visst är det gott med pannkakor och glass som smälter ihop tillsammans.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

42 thoughts on “Utmattningssyndrom – Vinterpromenader och sådant som hjärnan behöver.

 • 15 januari, 2017 at 18:40
  Permalink

  Ditt inlägg får mig att sakna mina promenader. Måste komma igång med det igen! Löpningen får nog vila lite nu! 🙂

  Reply
 • 15 januari, 2017 at 19:01
  Permalink

  Åh, det är ju så gott med glass till 😉
  Håller med dig, jag tar en promenad varje dag och mina promenader är faktiskt viktiga för mig .. att andas in frisk luft, titta på naturen, bara vara och hälsa på dem grannar-som är ute med sina hundar 😉 🙂 det gör mig gladare 🙂

  Ja det är ju stillasittandet ( för mycket av det ) som, verkligen är negativt för hälsan.
  Och jag gillar ju att vara aktiv-men så är ju jag 😉

  Hoppas du har en bra kväll 🙂
  Annie recently posted..Spontanträff ..

  Reply
  • 16 januari, 2017 at 18:21
   Permalink

   Visst är det :D. Ja det är verkligen så, det är fint att få röra sig 🙂

   Reply
 • 15 januari, 2017 at 19:26
  Permalink

  det låter underbart, jag vill också ut och promenera, men det är för mörkt nu känner jag. Sådant händer 🙂 Men jag tog mig i alla fall ut i backen idag 😀
  ljuva julia recently posted..Veckans ups and downs v. 2

  Reply
  • 16 januari, 2017 at 18:20
   Permalink

   Åh förstår det :). Det är skönt när man är ute och promenerar verkligen 🙂

   Reply
 • 15 januari, 2017 at 19:36
  Permalink

  borde också börja gå på lite promenader nu när jag äntligen har slutat mina studier, det är så skönt!
  Caroline recently posted..Black n´ blue

  Reply
 • 15 januari, 2017 at 20:36
  Permalink

  Älskar också att gå/promenera, att få vara i naturen och njuta av det vackra som den ger en… det är sååå härligt att det ibland gör ont! Någon gång måste du å sonen vandra på en riktigt led i fjällen, halleluja moment… man blir fasiken fräls då S
  Ta väl hand om dig, kramar<3

  Reply
  • 16 januari, 2017 at 18:19
   Permalink

   Visst är det skönt :). Finns så mycket fint verkligen :).

   Absolut det vill jag. Vi var till Idre och gick upp på Städjan förut, det var galet fint där med 🙂

   Reply
 • 15 januari, 2017 at 20:50
  Permalink

  Åh vad härligt med en promenad! Håller med om att de är skönt, jag har dock svårt att ta mig ut när jag mår dåligt :/
  carolines recently posted..Städat ut julen

  Reply
  • 16 januari, 2017 at 18:57
   Permalink

   Visst är det :D. Älskar känslan :). Jag har upptäckt att måendet blir bättre när jag väl är ute :). Så jag tvingar ut mig själv 🙂

   Reply
 • 15 januari, 2017 at 22:01
  Permalink

  Jag älskar också promenader, det var min terapi då jag hade min jobbigaste tid efter graviditeten, var ut i fler fler timmar ibland
  Mirre recently posted..Packa pappas kappäsck

  Reply
  • 16 januari, 2017 at 18:11
   Permalink

   Visst är det skönt <3. Förstår dig precis, det blir en terapikänsla 🙂

   Reply
 • 15 januari, 2017 at 23:52
  Permalink

  tycker också om promenader, ta med mig kameran och ut och fota. Måste komma igång med det igen nu när min mage fungerar som den ska och jag orkar

  sv: hoppas det känns bättre för dig snart!
  kramar
  Amanda recently posted..Shoppingdags!

  Reply
 • 16 januari, 2017 at 06:47
  Permalink

  Skulle också behöva fler promenader, men de blir tyvärr färre vintertid. Skönt när man väl tar sig tid och när lusten faller på!

  Reply
 • 16 januari, 2017 at 10:38
  Permalink

  Försöker också gå någon timme på förmiddagen varje dag. Så skönt med rosiga kinder och frisk luft som du skriver. Välbehövligt. 🙂
  sv: Sist jag ringde vårdcentralen bad de mig kontakta psykosociala enheten som är en del av vårdcentralen. Vet inte om jag kan få prata med någon annan kanske om jag ringer igen? Hm…
  Ellen recently posted..Tre låtar jag gillar

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: