Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – Vinterpromenader och sådant som hjärnan behöver.

Sedan jag blev sjuk så är promenader viktiga för mig. Jag måste ut och få luft och solljus för att min välbefinnande ska infinna sig. Jag kan inte strunta i sånt utan det är viktigt. Jag stoppar i hörlurarna och så lyssnar jag på P3 dokumentär idag som Norrmalmstorgs rånet, ni vet det där ökända där Stockholmssyndromet blev ett välkänt begrepp. Verkligen ett jättespännande avsnitt, så jag ska lyssna klart på resten när jag åker buss till jobbet imorgon.

Hur som helst stack det väldigt friskt i kinderna på min promenad, och himlen var hade helt underbara färger i bland annat rosa. Jag slängde på mig en stickad basker jag köpte på Indiska för flera år sedan för att slippa få ont i öronen. Efter vägen blev jag utskälld av lite hundar, fick leenden från små tanter och farbröder och njöt av att andas in lugnet.

Vet ni att just promenaderna är min grej. Det är när jag går jag finner ro i själen. Jag får i och med promenaderna bli en del av naturen och livet igen. Ni vet det där viktiga livet, jag får andas och njuta. Hela förra veckan så gick jag emellan jobbet och stan i Borlänge. Bara den korta lilla biten är bra. Jag tror fullt ut på att just promenader är bättre än att sitta stilla. Men så är det jag också.

Nu väntar jag på att William ska komma hem från Parkour, när han är klar där ska jag ställa mig och steka pannkakor och det ska vi sedan äta här hemma. Med glass till tänkte jag. För visst är det gott med pannkakor och glass som smälter ihop tillsammans.

42 Comments

 1. Åh, det är ju så gott med glass till 😉
  Håller med dig, jag tar en promenad varje dag och mina promenader är faktiskt viktiga för mig .. att andas in frisk luft, titta på naturen, bara vara och hälsa på dem grannar-som är ute med sina hundar 😉 🙂 det gör mig gladare 🙂

  Ja det är ju stillasittandet ( för mycket av det ) som, verkligen är negativt för hälsan.
  Och jag gillar ju att vara aktiv-men så är ju jag 😉

  Hoppas du har en bra kväll 🙂

 2. det låter underbart, jag vill också ut och promenera, men det är för mörkt nu känner jag. Sådant händer 🙂 Men jag tog mig i alla fall ut i backen idag 😀

 3. Älskar också att gå/promenera, att få vara i naturen och njuta av det vackra som den ger en… det är sååå härligt att det ibland gör ont! Någon gång måste du å sonen vandra på en riktigt led i fjällen, halleluja moment… man blir fasiken fräls då S
  Ta väl hand om dig, kramar<3

  1. Visst är det skönt :). Finns så mycket fint verkligen :).

   Absolut det vill jag. Vi var till Idre och gick upp på Städjan förut, det var galet fint där med 🙂

 4. Jag älskar också promenader, det var min terapi då jag hade min jobbigaste tid efter graviditeten, var ut i fler fler timmar ibland

 5. tycker också om promenader, ta med mig kameran och ut och fota. Måste komma igång med det igen nu när min mage fungerar som den ska och jag orkar

  sv: hoppas det känns bättre för dig snart!
  kramar

 6. Skulle också behöva fler promenader, men de blir tyvärr färre vintertid. Skönt när man väl tar sig tid och när lusten faller på!

 7. Försöker också gå någon timme på förmiddagen varje dag. Så skönt med rosiga kinder och frisk luft som du skriver. Välbehövligt. 🙂
  sv: Sist jag ringde vårdcentralen bad de mig kontakta psykosociala enheten som är en del av vårdcentralen. Vet inte om jag kan få prata med någon annan kanske om jag ringer igen? Hm…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: