Free Aid välgörenhetskonsert med Friskolan Mosaik och Söderbaumska skolan.

Ikväll har jag varit på välgörenhetskonsert på Lugnet Kyrkan där elever från Friskolan Mosaik (där William går) och Söderbaumska Skolan hade uppträdande. Det var fjärde året med detta projekt, eleverna på båda skolorna från årskurs 5 och till årskurs 9 har jobbat hemifrån, på något företag eller så uppträder de under konserten. Förra året arbetade William hemifrån, i år fick han äntligen ställa upp och vara med och spela. Det är nämligen årskurs 6-9 som får spela på konserten.

Jag kanske även ska tillägga att skolmatspengarna idag gick till Free Aid. Pengarna gick till barn på flykt ifrån Sydsudan detta år, som nu befinner sig i Uganda. Pengarna som kommer till Free Aid ser till att barnen får hus att bo i istället för presenningar som flera av barnen just nu har som bostad. Bostäderna som man bygger rymmer 3-5 människor.

För mig som mamma, förälder och medmänniska känns det så otroligt fint att min son för vara en del i insamlingen för att andra barn i världen ska få det bättre. Att två skolor anordnar detta för andra barns liv. Det är väldigt fint, dessutom känns det extra fint när så många anser att friskolor är roten till allt ont. Tyvärr syns det fina som friskolor gör alldeles för sällan!

William spelade bas idag, har har gått på musikskolan sedan han gick i trean och spelar bas. På Friskolan Mosaik som han går på tränar han även på andra instrument, och han har lärt sig uppträda. Men idag spelade han alltså basen inför alla, jag fick tårar i ögonen när jag såg och hörde honom spela. Samt när jag hörde hans vänner och klasskompisar sjunga och spela. Det var så fantastiskt att se. Jag är så stolt över att vara Williams mamma!

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

14 thoughts on “Free Aid välgörenhetskonsert med Friskolan Mosaik och Söderbaumska skolan.

  1. wow vilken givande välgörenhetskonsert. och så fin och underbar son du har som bidrar <3 jag hade ingen aning om att han spelar bas 🙂 <3 önskar dig en fin fredag. kram
    moa recently posted..The Sims nostalgi!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: