Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

Free Aid välgörenhetskonsert med Friskolan Mosaik och Söderbaumska skolan.

Ikväll har jag varit på välgörenhetskonsert på Lugnet Kyrkan där elever från Friskolan Mosaik (där William går) och Söderbaumska Skolan hade uppträdande. Det var fjärde året med detta projekt, eleverna på båda skolorna från årskurs 5 och till årskurs 9 har jobbat hemifrån, på något företag eller så uppträder de under konserten. Förra året arbetade William hemifrån, i år fick han äntligen ställa upp och vara med och spela. Det är nämligen årskurs 6-9 som får spela på konserten.

Jag kanske även ska tillägga att skolmatspengarna idag gick till Free Aid. Pengarna gick till barn på flykt ifrån Sydsudan detta år, som nu befinner sig i Uganda. Pengarna som kommer till Free Aid ser till att barnen får hus att bo i istället för presenningar som flera av barnen just nu har som bostad. Bostäderna som man bygger rymmer 3-5 människor.

För mig som mamma, förälder och medmänniska känns det så otroligt fint att min son för vara en del i insamlingen för att andra barn i världen ska få det bättre. Att två skolor anordnar detta för andra barns liv. Det är väldigt fint, dessutom känns det extra fint när så många anser att friskolor är roten till allt ont. Tyvärr syns det fina som friskolor gör alldeles för sällan!

William spelade bas idag, har har gått på musikskolan sedan han gick i trean och spelar bas. På Friskolan Mosaik som han går på tränar han även på andra instrument, och han har lärt sig uppträda. Men idag spelade han alltså basen inför alla, jag fick tårar i ögonen när jag såg och hörde honom spela. Samt när jag hörde hans vänner och klasskompisar sjunga och spela. Det var så fantastiskt att se. Jag är så stolt över att vara Williams mamma!

14 Comments

  1. wow vilken givande välgörenhetskonsert. och så fin och underbar son du har som bidrar <3 jag hade ingen aning om att han spelar bas 🙂 <3 önskar dig en fin fredag. kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: