Dark Mode Off / On
Fika & måltider Tv-serier, film & musik

Träffat fina Camilla (tiobarnsmamman), och bio Guardian of the Galaxy 2.

Idag har jag träffat Camilla, —> tiobarnsmamman <—. Så himla roligt, det är alltså fyra år sedan vi sågs senast så det var jättekul att ses igen. Vi satt och skrattade och pratade i ungefär en timme eftersom jag skulle på bio, men vi måste verkligen ses snart igen.

Camilla är en sån där tjej som man lätt kan prata med, det blir liksom aldrig stelt utan det är lätt att prata med henne. Riktigt gullig tjej verkligen. Sen är hon sån där som det känns som man känt hela livet fastän vi bara träffats IRL två gånger tidigare i samband med att hennes två yngsta har fötts. Det känns naturligt att umgås, och även om det är fyra år sedan sist kändes det som vi sågs igår senast.

Blev en fuskdag för mig idag, både bio och fika. Men det var idag då, imorgon är det hårda tag igen. Jag vill inte banta men jag tränar, för att må bra och för att må bra så lär jag undvika socker. Socker är ju lite av en källa för att må sämre också. För bara ett år sedan hade jag garanterat bara, banta, banta och åter banta. Nackdelen med att sluta med medicinen verkar vara att jag gick upp i vikt… På bara 2 månader har vågen liksom gått uppåt, det gillar jag inte. Samtidigt är det kanske också på grund av att vågen gick ganska neråt när jag hade medicinerna.

Nej vet ni, jag vill inte tänka på vikten. Hälsan är viktigast, så motion och undvika socker i största möjliga mån. Idag fuskade jag, men imorgon ska jag starta dagen med en powerwalk.

Kom just på en sak, varför ursäktar man sig som kvinna så fort man äter godis, chips eller sånt? Varför är det så tabu att erkänna att man fikar? Nu blev jag irriterad på mig själv. Fy sjutton! Om jag fikar och mår bra av det en dag ska jag kunna göra det utan dåligt samvete. Min kropp dör inte av att jag fikar och äter snacks en dag, det här fick jag unna mig. Punkt slut. Finns inte en karl som skulle ursäkta sig om han ätit fika med en kompis.

Hur som helst, efter vi sagt hej då till Camilla och hennes fina dotter Cecilia som kom för att hämta med Camilla så gick vi till bion. Vi skulle då alltså se Guardian of the Galaxy. Så visar det sig att det blivit något knas när vi beställde biljetterna på nätet. Så salongen vi skulle till höll på att renoveras och skulle inte kunna bokas. Jag bara bokade ju för att se filmen, så mitt i allt fick vi byta och fick kompensation i form av en ny fribiljett till valfri biofilm och även 30 kronor tillbaka. Jag stod där och kände ”varför händer alltid sånt här mig” jag som avskyr när saker inte bara funkar.

Vi fick i alla fall hur bra platser som helst och filmen var helt underbar! Som vi skrattade och hade det mysigt. Insåg att jag var minoritet där i salongen. Jag var liksom en av få kvinnor i salongen. Det var mest karlar under fyrtio och sen jag då, tror att William kan ha varit yngst i publiken. Jag älskar ju Marvel och har smittat av mitt intresse på William. Finns få filmer jag blir så glad av som just Marvel-filmer!

Related Tags:

28 Comments

  1. Precis så, hälsan är viktigast! Vikten är så otroligt oväsentlig. Det är en simpel siffra, tänker man efter så säger den ingenting. Det är okej att äta socker och godsaker, glöm inte det. Det viktiga är att man mår bra!Kram.

  2. Det verkaar ju toppen 🙂 Jag har gått upp så sjuuuukt mycket i vikt jag med, vet inte ens vad det är jag stoppar i mig som gör att jag sväller så mycket – men tror jag kommer få ångest av att börja skriva upp allt också.

    1. Tror det hänger ihop med utmattningssyndrom tyvärr :(. Läkaren sa det till mig förut, stress går så man går upp i vikt och lägger på sig vätska.

  3. Kul och träffa henne! 🙂 Och mysigt med bio! Tycker man ska tänka att hälsa är ATT KUNNA UNNA SIG samtidigt som man bryr sig om att röra på sig regelbundet, det ska vara naturligt att unna sig ibland utan att tänka på det, för det är inget fel på att göra det liksom. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: