Dark Mode Off / On
Tv-serier, film & musik

Julkalendern på SVT, för vuxna eller barn?

Något jag alltid är lika spännande varje år runt den här tiden är vuxnas reaktioner på den kommande julkalendern. Den väcker alltid känslor hos vuxna vilket jag finner roande.

På något vis känns som att det viktigaste är inte om barnen gillar julkalendern utan att vuxna tycker att den är bra. Oftast gnälls det dessutom om att julkalendern var bättre förr, och kollar du åldern på favoriten så hänger det alltid samman med när personen själv är född och när i tiden personen var barn. Teskedsgumman för barn födda runt 60-talet och tidigare, Trolltider för barn födda runt 70-talet, Sunes jul och Mysteriet på Greveholm för barn födda på 80 och början på 90-talet och så vidare.

Varje gång så är det ändå ett bråk om hur otroligt dåliga julkalendrarna är och att de helt saknar julkänsla, samtidigt som jag tänker att vi lär komma ihåg att dagens barn inte firar jul som vi gjorde som barn. Tiderna förändras och julkalendern är riktad till barnen, det är spännande när jag läser kommentarerna kring kommande julkalendern och vilken besvikelse den är, den har inte visats ännu men den är tydligen en besvikelse. Hur går detta ihop? Hur kan man veta något innan prövningen skett?

Jag funderar verkligen för vem är julkalendern skriven? Jag trodde den var skriven för barn, men kanske jag hade fel.

Related Tags:

12 Comments

 1. Fast det är så jag med tänker. Att julkalendern ska vara skriven gör barnen.och vissa jular har jag undrat för vilka barn? Väldigt stora i så fall.

  Likaså kan jag tycka att julkalendern ska vara lite julig. Det är ju en julkalender.och ja, så har jag väl alltid känt.

  Inte hört något eller läst något om årets julkalender. Där är jag dock med dig till fullo.man kan ju inte uttala sig om man inte sett den.
  Vet inte hur det är nu, men när jag var liten fanns det en radio kalender. ( och jag hatar särskrivning men min rättstavningsgrejj på mobilen funkar sig med mig och radio kalender existerar inte:p)

  1. Ja eller hur? Jag tror det är så att det nog är för barn på låg och mellanstadiet julkalendern är skriven för allra mest. I alla fall om man tänker på åldrarna barnen som medverkar i julkalendern är i :). Men kan ha fel? Jag har läst massor i kommentarsfält på fb, folk är jätteupprörda :-p. Finns fortfarande en radiokalender, men vet inte hur många som lyssnar på den idag? 🙂
   Haha ja dessa mobiler, vet precis ditt dilemma där :-o.

   1. Vad skönt om största bekymret i livet är julkalendern:p
    Och ja, angående mobilen så kan det ju bli lite tokigt ibland om man inte korrekturläsar haha

    1. Haha ja eller hur :D. Då har man inte så mycket annat som bekymrar ;).
     Visst är det så :D. Hade varit pinsamt om man skickade något till fel person bara haha :D.

 2. Känns som det bara är vuxna som blir upprörda vilket känns sjukt onödigt enligt mig & ofta lite väl överdramatiskt. Aldrig hört ett barn klaga om det alla fall.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: