Promenad i kalla Falun.

Alltså idag var det kallt ute, jag gick en vända nu på morgonen och frös som bara den. Skönt att röra på sig med hemskt när det är så man bara vill gå hem för kylan är så vidrig. Kände mig glad sen när jag befann mig här i hemmets sköna vrå. Inte för att det är speciellt varmt i min lägenhet, men för att ja det var skönare inne istället för utomhus.

Idag var det söndag igen. Jag får alltid lite söndagsångest, det är väl naturligt antar jag. Att få lite söndagsångest, egentligen är ordet fel eftersom ångest för mig är förknippat med en annan känsla än just den känslan av att helgen snart är slut. Ångest för mig som haft rejält med ångest är egentligen att inte kunna ta sig ur sängen för att hela kroppen och själen beslutat sig för att nu ger jag upp, det är stopp nu. Eller känslan jag hade när jag inte kunde gå in i en affär utan att behöva springa därifrån. Det är ångest, för mig. Så känner jag inte med söndagen. Utan istället är det mer ett “jaha så var åter en vecka slut, och en ny ska börja”.

Nyfiken på vad ni har för planer för dagen? Är det lugnt eller ska ni göra något speciellt?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

28 thoughts on “Promenad i kalla Falun.

 • 19 november, 2017 at 12:50
  Permalink

  Gud vad skönt att ta sig ut på promenad.. även om det är skönare när man kommer hem hehe. Här snöar det slask så jag tar inte ett steg utanför dörren om jag inte måste 🙂 Det blir nog väldigt lugnt idag..bara lite förberedelser inför nästa vecka 🙂

  Reply
  • 19 november, 2017 at 20:26
   Permalink

   Ja verkligen :D. Kändes bra efteråt när man fick röra lite på sig. Förstår det :). Inte så kul att gå ut i slaskväder direkt 🙂

   Reply
 • 19 november, 2017 at 14:21
  Permalink

  Minus 5 grader här hos mig och jag har varit ute med the dogs, kändes skönt, jag var lite väl mycket klädd bara.
  Angående ångest så tänker jag som Du, ångest är något helt annat än känslan när helgen, semestern eller vad det nu är som tar slut.
  Varför klipper nån av Dina termometrar? Skumt.

  Reply
  • 19 november, 2017 at 20:25
   Permalink

   Åh! Fixade termometer nu i alla fall så nu vet jag -2 och blåst :-o. Ja du det undrar jag med?! Blir lika irriterad varje gång :[
   Tror det är scouterna som huserar nere i källaren här.

   Reply
 • 19 november, 2017 at 15:48
  Permalink

  Jag har också varit ute i det kalla snövädret idag 🙂 klädde på mig ordentligt och sprang även lite kortare sträckor (där det inte var halt) så jag tyckte bara det var skönt 🙂 Men alltid skönt att komma hem igen 😀

  Reply
 • 19 november, 2017 at 16:05
  Permalink

  Det är lugnt.eller ja, jag är sjuk så gör så lite jag kan. Lungröntgen inplanerad i morgon.

  Reply
  • 19 november, 2017 at 20:21
   Permalink

   Åh det förstår jag. Lungröntgen låter inte så bra :(. Varför ska du göra det?

   Reply
   • 19 november, 2017 at 21:11
    Permalink

    Kanske lät värre än det var. Men i måndags börja jag och känna mig snorig igen.har varit sjuk egentligen hela hösten.hostat i 2 månader.riktigt jobbig slemhosta. Och sen under måndagen va jag så sjukt matt att jag knappt orka gå från soffa till kök…. så på tisdagen va jag till läkarn och det var ju infektion i nedre luftvägarna o så hörde man väl lite konstigt på lungorna. Ska dessutom få testas för astma vilket jag tror kan va bra.har nämligen fått god effekt under veckan av luftrörsvidgande ( som egetnligen inte är min…) berätta det för läkaren med.

    Mår dock bättre nu men lite matt.
    Så ny vecka och nya tag i morgon och så hoppas vi på en fin vecka för alla.

    Kramar

    Reply
    • 19 november, 2017 at 21:21
     Permalink

     Åh fy då :(. Hoppas verkligen det kommer visa något för dig, så där ska man inte behöva ha det. Tänker på dig <3 kramar!

     Reply
 • 19 november, 2017 at 16:35
  Permalink

  Jag har inte varit ute i dag haha snön lockar inte:D

  Reply
  • 19 november, 2017 at 20:19
   Permalink

   Skönt med lite promenad i alla fall :). Åh så mysigt att få skriva en bilderbok :). Har också tvättat 🙂

   Reply
  • 19 november, 2017 at 20:19
   Permalink

   Åh så mysigt :). Önskar vi hade så pass mycket snö att man kunde leka i den 🙂

   Reply
 • 19 november, 2017 at 19:46
  Permalink

  Här snöade det idag. Jag gick en promenad mellan snöandet och det var helt okej. Men sen dess har jag hållt mig inomhus och haft en skön dag i soffan under en filt.

  Reply
  • 19 november, 2017 at 20:18
   Permalink

   Låter härligt, här har snön blivit isbana istället :(. Låter skönare att befinna sig i soffan under en filt :D.

   Reply
 • 19 november, 2017 at 20:10
  Permalink

  Här var det riktigt frostigt med… Burr.

  Jo, pojkarna har mer lekt med det som de byggt upp, tex legovärld eller på bilbana om du förstår. Luna är det bara omhändertagande lekar.

  Reply
  • 19 november, 2017 at 20:15
   Permalink

   Som här då, riktigt ruggigt kallt. Får se om det kommer snö i veckan kanske för nu är det isbana :/

   Reply
 • 19 november, 2017 at 21:22
  Permalink

  Jag har inte varit ute i snön idag utan har pysslat hela dagen i hemmet 😀 Kramis

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: