Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Black Friday och ilskan mot reor.

Jag har som regel att endast handla saker som kommer bli använda, och om det inte använts på ett tag ska det säljas. Det är nog ett ganska ovanligt tänkt i den här delen av världen. Men det funkar bra för mig, och är rätt skönt och det blir inledningen på dagens inlägg.

Jag tror ingen missat att det är Black Friday idag. Dagen vissa verkar älska att hata när jag läser kommentarer från människor som helt plötsligt verkar anammat ordet konsumenthets. Skulle jag vara positivt inställd till detta hade jag tänk ”människor bryr sig äntligen” men jag vet att så inte är fallet. Ilskan handlar endast om att en tradition från USA kommit till Sverige och nya traditioner eller begrepp är vi här i Sverige livrädda för.

Det här stör mig rejält. När människor bråkar om konsumenthets samtidigt som de åker till Ullared/Gekås och kommer ut med fullproppade kundvagnar och stannar två dagar. När samma människor handlar för kronor i tusental och inte ens kommer använda hälften utan tänker ”nu är jag äntligen på Gekås, så här ska shoppas allt skit jag kan hitta”.

Folk köper som de aldrig kommer komma till en butik igen, och då snackas det inte om konsumenthets?! För så befinner du dig i en svenskbutik och då kan det ju inte vara konsumenthets. Eller när samma människor storhandlar på stormarknaden och handlar överflöd med mat som sedan slängs, eller varför inte reser med flyg flera gånger per år? Vart är konsumenthetsdiskussionen då?

En bra regel för alla borde vara en vara in, då åker två varor ut. Köp, sälj och ge bort, men klaga inte på reor som största boven till konsumenthets, den skapar du först när du konsumenter onödiga saker du inte tänkt använda.

Kommer jag handla idag? Kanske, kommer det upp något bra erbjudande på julklappar kommer jag slå till. Det blir kanske 1-3 prylar vilket inte fyller två kundvagnar på Gekås.

16 Comments

  1. Jag håller med dig fullständigt. Den här helgen är ju verkligen inte problemet, utan hur folk generellt ser på konsumtion på det stora hela…. Jag shoppar otroligt lite, men kommer passa på den här helgen. Jag har en del saker jag behöver köpa, som ansiktsrengöring och ansiktskräm och det vore ju bara korkat att bojkotta rean och betala fullpris på tisdag… Det är ju som du säger inte ett problem förrän man går bananas och köper sådant man varken behöver eller hade tänkt köpa från början…
    Intressant också att folk blir så aviga när det kommer något nytt…undra varför?

  2. Jag älskar jippon och happenings. Nu ska jag inte handla något i år då vi har lite ont om pengar. Men lika kul är det ändå att se reklamen om black friday.

  3. SÅ SANT! Att folk ORKAR gnälla på precis ALLT jag menar HUR många grejer har vi inte hämtat från USA? Ta coca cola tex ta Mc Donalds tex ja you name it men inte fasen gnäller de när de slurkar i sig en cola och en fet BIG mac haha 🙂 Jag ska fan ut på Black Friday rean idag och fynda rejält jag anser att alla orsaker till REA är bara bra vare sig det är från pakistan eller usa 🙂

    HAPPY BLACK FRIDAY!

  4. Jag tycker det är lite kul med såna här dagar men det behöver ju inte gå till överdrift 🙂 Dock är jag nog ganska duktig på att handla, men ser mig ändå som ekonomisk så det blir inget problem här 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: