Jag använder menskopp så klart, för jag är klimatsmart.

Inlägget är ett samarbete.

För över 12 år sedan köpte jag min första menskopp. Det var efter att jag både läst på Familjeliv och Lunarstorm som jag hängde på under den tiden om denna fantastiska lilla uppfinning som skulle vara både bra för plånboken och snippan. Jag ville så klart testa detta, som mamma till en ettåring och dessutom sådan som alltid glömde köpa bindor och tamponger i tid kändes det som en perfekt grej. Dessutom så var jag trött på att betala för något en gång i månaden som bildade sopberg.

Redan vid första användningen var jag såld. Jag vet att just namnet menskopp får många att rygga tillbaka även idag, men tänk er då 2005 när nästan gången använde detta och det var dessutom något mina kompisar aldrig hört talas om. Jag har dock propagerat så vänner köpt sig menskoppar och varit nöjda, dessutom finns det så många fördelar med menskopp utöver att den är bra för naturen, plånboken och sådana som glömmer att köpa mensskydd. DEN hjälper mot svampinfektioner, jag har varit en av många som lidit av just detta. I samband med att jag skaffade menskopp försvann mina återupprepade svampinfektioner och det har varit rena drömmen.

Är det en sak jag tycker varje människa med snippa borde ha hemma är det en menskopp. Att jag därmed får skriva om detta känns så rätt, jag tycker alla borde köpa en och prova. För mig förändrade det massor i mitt liv, jag har under 12 år lagt 400 kronor på mensskydd, hade jag istället använt mig av tamponger och bindor hade summan legat på flera tusenlappar.

Inlägget är ett samarbete, men är skrivet med mina ord och ärliga åsikter.

 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “Jag använder menskopp så klart, för jag är klimatsmart.

  • 30 november, 2017 at 22:10
   Permalink

   Jag skulle aldrig vilja använda tamponger och bindor efter hur jag vet vad det gör heller :-p

   Reply
 • 30 november, 2017 at 00:31
  Permalink

  oj nä ja tycker nog me det känns sådär men kanske för man inte ve. ja har p spruta så klarar mej fårn sån =)

  Reply
  • 30 november, 2017 at 22:09
   Permalink

   Den är det absolut bästa köp jag gjort :D. Skulle aldrig använda något annat 🙂

   Reply
 • 30 november, 2017 at 09:56
  Permalink

  jag tycker den där koppen låter lite läskig:) funkar den ? kramar

  Reply
  • 30 november, 2017 at 22:07
   Permalink

   Tycker det är mer läskigt med bindor och tamponger där massor med bakterier härdas, det gör det aldrig i menskopp :D.

   Det är en liten kopp man sätter in likt en tampong, eller ungefär som en pessar. Man vecklar ihop den och sen vecklar den upp sig inne i snippan. Sen kan du ha den i tills du känner att den behöver tömmas. Då tömmer du den och sköljer ur. Jag har aldrig fått blod eller liknande på mig och det är jättesmidigt :).

   Reply
 • 1 december, 2017 at 21:27
  Permalink

  Hmmm… jag tänker ju om det är hygieniskt? Att ta ut, skölja och sen stoppa in…men sen inser jag ju att det är.ju samma med tamponger liksom. Bakterier man har på fingrarna kan ju komma på de också…

  Smaken är ju visserligen som baken och jag fortsätter nog med bindor, men hejja dig som vågar va lite annorlunda ( eller är det vanligt med menskopp nu?:))

  Reply
  • 1 december, 2017 at 22:36
   Permalink

   Det är mer bakterier som samlas på en tampong faktiskt. Just menskoppen hålls renare eftersom den är i din kropp hela tiden och vatten är rent. Tamponger däremot och även bindor är rena bakteriehärden :).
   Det är ganska vanligt ja 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: