Jag har alltid låtit julen försvinna någon dag i mellandagarna, oftast rent av dagen efter julafton. Men i år står den kvar, jag känner ett vemod i att plocka undan julen i år. Jag försöker förstå varför men tror att jag bara vill suga kvar i tiden.

När julen är bortplockad kommer ju allt att vara just bortplockat. Då är det nytt år som gäller, nya utmaningar och saker som måste göras. Jag känner att december på något vis knyter om året som varit och kanske jag behöver den saken just i år. Få knyta om ett tag, inte släppa taget om det som varit och släppa in det som komma skall.

Det är så märkligt, jag har aldrig känt så här innan. Jag har tyckt det varit skönt att lämna året som varit för att bygga och börja om på ett nytt år. Men jag känner inte så i år, istället känner jag en panik i att möta 2018, att möta februari när jag fyller år. Att ta mig till sommaren och värmen griper tag i hjärtat på mig. Jag som älskar värmen och sommaren, jag undrar varför det känns så här. Varför ger du mig sådant vemod 2018.

Jag vill bara ha kvar tiden en stund, bara vara som jag är just nu. Titta på serier, höra snön knastra under mina skor. Kanske göra något jag inte brukar? Men jag vill inte riktigt än släppa taget som julen och gå vidare med ljusa tider, jag städade idag och tänkte att jag borde ta bort julen. Men jag behåller den lite till, jag gör så. Jag behöver göra det, för min skull för någonstans inom mig växer en känsla av att det är just det här jag behöver. Visst är det konstigt vad vi kan behöva olika saker i olika tider i livet?

10 kommentarer

  1. Jag har också kvar julen. Väntar alltid med att städa undan julsakerna, mest för att jag tycker det blir så tomt och mörkt utan julgranen. ?

  2. Du behöver inte släppa den än <3 Jag brukar också städa bort julen ”skapligt i tid” men den är kvar än.. känns som du säger lite vemodigt. Men jag tänker njuta av det ett tag till sen får jag väl ta mig i kragen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa