Spara, sälja och slänga.

Varje gång jag är ledig brukar jag försöka ta mig tiden att kolla vad som behöver sparas, säljas och slängas. Jag har en tanke kring att försöka att endast spara de saker jag faktiskt använder, och låta resten lämnas till annat.

Så i helgen sålde jag mina gamla cd-skivor jag samlat på mig sedan tonåren. Jag använder inte cd-skivor längre. Jag la ut alla på Blocket och inom ett dygn var ett köp igenom.

Det är en härlig känsla att byta kartonger mot pengar. Hade jag mer tid skulle jag försöka sälja hela tiden. Jag tror att många av oss har saker vi inte använder. Kanske man köpt lite saker i överflöd utan att tänka sig för någon gång. Kläder gjorde jag mig av med julen 2015 för att endast spara sådant jag använder. Det blev mer plats i garderoben, samt en känsla av befrielse att slippa se en hög med kläder man aldrig använder.

Är du bra på att rensa och sälja? Eller är du en hamster vars hem är en sparbank för saker som någon gång kan vara bra att ha?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

4 thoughts on “Spara, sälja och slänga.

 • 10 januari, 2018 at 08:50
  Permalink

  Jag är en hamster. ? Min sambo och vår son är smått trötta på mig. ?

  Reply
 • 13 januari, 2018 at 19:34
  Permalink

  Jag är definitivt en hamster som strävar efter att bli mer minimalistisk… Det är svårt! Jättesvårt!

  Reply
  • 13 januari, 2018 at 23:13
   Permalink

   Ja är nog lätt så, jag försöker sälja bort saker efter varje lov när det finns tid. Har samlat på mig mycket under åren och vill bli av med det nu :/

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: