Tulpanen en blomma med våren.

Idag har det varit helt galet kallt här i Falun. När jag tittade på termometern i morse visade den -15 grader. Jag ville helst inte gå ut, men fick trots detta knyta skorna och gilla läget i samband med att jag begav mig ut för att möta arbetsdagen denna onsdag.

Det var härligt att träffa eleverna igen, och det är då jag kommer på att jag gillar att arbeta som lärare. Efter jobbet åkte jag hemåt för att plugga, men fick göra en liten omväg förbi Maxi då vi behövde lite smått hit. Väl där såg jag att det fanns tulpaner för 20 kronor och då kunde jag inte låta bli att köpa med mig en liten bukett hem.

Just det där med tulpaner gillar jag. Jag upplever att den blomman kommer med våren i sin hand. Jag vet att det dröjer några månader till. Men just tulpaner symboliserar jag med min födelsedag den 11 februari. Det är dagen då tulpanerna brukar vara som “hetast” eller hur man ska uttrycka det.

En vårblomma utomhus som jag symboliserar med våren är helt klart Gullvivan, men den hör ju mer april till. Har ni några blommor så där som ni känner är förknippade med våren? I så fall vilka?

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

6 thoughts on “Tulpanen en blomma med våren.

 • 10 januari, 2018 at 20:06
  Permalink

  Åh vad fint med tulpaner! Hos mig var det bara 2 minus men jag trodde verkligen att det var 15 minus för det kändes sjukt kallt. Kramis

  Reply
  • 10 januari, 2018 at 20:44
   Permalink

   Åh det håller jag med dig om :). Ibland kan -2 kännas som mer speciellt om det blåser 😮

   Reply
 • 10 januari, 2018 at 20:19
  Permalink

  Det är så fint med tulpaner

  Reply
 • 13 januari, 2018 at 18:17
  Permalink

  Tulpanen är ju definitivt det vårigaste som finns! 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: