Dark Mode Off / On
Hemma hos mig

Tulpanen en blomma med våren.

Idag har det varit helt galet kallt här i Falun. När jag tittade på termometern i morse visade den -15 grader. Jag ville helst inte gå ut, men fick trots detta knyta skorna och gilla läget i samband med att jag begav mig ut för att möta arbetsdagen denna onsdag.

Det var härligt att träffa eleverna igen, och det är då jag kommer på att jag gillar att arbeta som lärare. Efter jobbet åkte jag hemåt för att plugga, men fick göra en liten omväg förbi Maxi då vi behövde lite smått hit. Väl där såg jag att det fanns tulpaner för 20 kronor och då kunde jag inte låta bli att köpa med mig en liten bukett hem.

Just det där med tulpaner gillar jag. Jag upplever att den blomman kommer med våren i sin hand. Jag vet att det dröjer några månader till. Men just tulpaner symboliserar jag med min födelsedag den 11 februari. Det är dagen då tulpanerna brukar vara som ”hetast” eller hur man ska uttrycka det.

En vårblomma utomhus som jag symboliserar med våren är helt klart Gullvivan, men den hör ju mer april till. Har ni några blommor så där som ni känner är förknippade med våren? I så fall vilka?

6 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: