Dark Mode Off / On
Reklam

Bevara dina minnen, från då till nu.

I samarbete med BGA Videoproduktion

Våra minnen ska vi vara noga med att bevara, varje sekund i livet är så viktig. Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av bilder. Jag minns hur jag plockade fram våra fotoalbum hemma och kollade på bilder med mig själv. Tittade och mindes, eller bara tyckte det var spännande att jag upplevt saker jag inte kom ihåg.

Visste ni att BGA Videoproduktion erbjuder en tjänst där de föröver dina analoga videofilmer och konverterar om dessa till en USB. Du kan alltså få videoinspelningar från förut till din dator att titta på idag. Jag vet att det finns videofilmer på mig sedan jag var barn, dock är det skolan eller släktingar samt även andra vuxna som har dessa filmer. Tänk om man då skulle få se dessa? Vi ägde nämligen aldrig någon egen videokamera när jag var bra, så tråkigt så här efteråt. Tänk så roligt det kunnat vara att se oss alla syskon och höra min pappa prata. Jag önskar så att jag kunde få höra pappa, se om jag skulle minnas rösten så som på kassettbandet min mamma spelade upp för mig, där min morfars röst var med. Jag kände så igen hans röst!

Det är något speciellt med detta att få bevara minnen. Idag kommer barn att ha tillgång till våra röster, våra kroppsrörelser eller kunna höra våra skratt. Men om vi inte tar vara på allt det gamla från förut som finns i lådor hur ska vi då själva kunna minnas deras skratt, rörelser eller bara leenden. Visst kan vi frambringa det i minnet, men med en film och ljudmaterial blir allt så mycket mer levande. Så mycket mer känslofyllt, det känns så självklart för mig att ta vara på detta och spara för att minnas och leva sig in i saken.

Har du VHSfilmer, kassettband eller diabilder hemma som bara ligger där? Ta och använd BGA’s tjänster, du kommer känna sådan glädje efteråt, jag lovar.

Inlägget är ett samarbete, men orden och texten är mina egna.

4 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: