Dark Mode Off / On
Högkänslighet

Så jag vandrar vidare.

Har tänkt mycket på livet och vad som är viktigt för mig på senare tid. Att avsluta kapitel som inte är bra för mig. Jag insåg det sköna i att sluta bry mig för ett tag sedan. Jag vill inte hamna i en bitterhet jag möter så ofta bland andra, jag vill se framtiden.

Att se framtiden betyder att sluta tänka på det förgångna som inte varit bra. Jag ångrar vissa saker med facit i hand men kan inte göra något åt det. Istället ser jag det som är nu, det som är bra. Tanken på att jag studerar, har nytt jobb och får nya utmaningar varje dag. Det är härligt och givande mot tidigare när jag drogs in i spiralen av allt det vanliga som sög ur min livslust. Jag vet vad som är viktigt för mig. Det är lyckan. Att alltid välja lyckan framför olyckan. När man mått dåligt är det extra viktigt att leta efter de där komponenterna av lycka hela tiden. Jag vet att det är lättare för mig att ramla ner i det svarta hållet eftersom jag varit där så många gånger i mitt liv. Att må dåligt redan som barn skapar någonstans ett beteende hos var och en tänker jag. Det blir lika naturligt som att borsta tänderna för andra. Man vet att man är sådan som pendlar i lyckans och olyckans lilla land. Jag kan ärligt säga att jag lämnat saker bakom mig. Men det betyder inte att jag givit min förlåtelse. Förlåtelsen den kommer aldrig ges till någon som inte förtjänar den. Men jag har lämnat saker såtillvida att jag väljer glädjen och att omfamna de som är viktigast för mig idag och i nuet. Jag vill vara lycklig i väntan på framtiden.

10 Comments

  1. Tycker det är så svårt att inte bli bitter. Antar att jag inte bearbetat saker klart än. Tänker att det löser sig med tiden. Vill ju också kunna vara ren och fri sån gammalt när jag går framåt. Men som sagt, tror det löser sig med tid och distans.

    Heja dig!

  2. Du är klok som en bok <3 Ett bra inlägg.

    Var och en måste själv ta ansvar för sitt liv,
    vilket är svårt och ofta ett problem som man gärna vill skyffla över på nån annan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: