Det är så många känslor i min kropp just nu. Dagar som fylls med innehåll, situationer som måste placeras in i olika fack som i ett bibliotek för att jag ska finna någon form av ro. Jag vet inte om ro är något som finner sig hos mig någonsin, men kanske det ändå finns där.

Jag inser hur fint det är att få arbeta med yngre elever igen, jag passar bäst med de där små barnen. De som fortfarande tycker att livet är roligt. Jag trivs med situationen och det känns bra.

Det har också blivit tydligt för mig hur viktigt det är att sålla bort det som påverkar mig negativt. Saker som stressar försöker jag lägga åt sidan, jag tänker att stressen inte ska få ta mig nu när jag vet att jag vandra i ett lite skörare landskap igen. Jag var hos min psykolog i fredags och vi diskuterade vågen, att det inte är så lätt att återhämtas när man aldrig får chansen att nå upp med hela ansiktet utan att det alltid är nästippen som når upp innan man dras ner igen.

Jag tänker så mycket, ibland så jag blir alldeles snurrig i huvudet. Därmed inser jag i skrivande stund att det är dags för att ta en promenad. Det är i promenaderna jag rensar mina tankar och sköljer bort det som känns tungt. En liten rörelse för att må bättre.

52 kommentarer

 1. Det är verkligen viktigt att försöka sålla bort det som är negativt i tillvaron men ibland är det inte helt lätt. Promenader är en lisa för själen för man kan tänka på allt eller inget. Det gäller att vara rädd om sig.
  Znogge recently posted..En summering av dagen…

 2. Promenader är verkligen skönt för att rensa tankarna. Jag fick tips från en psykolog att tala om för mig själv vad jag ser när jag är ute för att släppa alla andra tankar. Typ “Där står ett träd. Det har gröna blad. Barken är vit och svart, så då är det en björk. Gräset har blivit grönt igen efter att det regnat” osv osv. Det kändes verkligen så fånigt i början, men det är riktigt skönt när man kommer in i det och lär sig att släppa på alla andra tankar.
  Anna recently posted..Ny vecka

 3. att å ut lite kan rensa tankarna
  jag är en grubblare vet hur du känner

  gillar oå att jobba med små barn har jobbat på dagis i flera år jätte mysigt

 4. Förstår dig verkligen..känner själv att jag drunknar just nu.
  Så mycket som händer på alla plan i livet samtidigt som jag inte hinner andas.
  Jag måste börja ge mig tid till det..kanske en promenad eller ännu bättre gå till gymmet igen ??

 5. Jag tror sinnet kan bli extra skört såhär till hösten när verksamheten ska startas upp igen efter lite vila. Det är då man behöver sina verktyg att hantera det. Jag brukar också promenera eller springa för att rensa bort det jobbiga, låta hjärnan ta ut sig på ett annat sätt och därmed skjuta bort det andra en liten stund.

  Så fin liknelse med vågen, det är ju så man kan känna. Har du fått något tips du kan dela med dig för att hantera den?
  Elisa recently posted..Att vara social som introvert

  1. Största problemet just nu är också att jag går igenom saker på det privata planer och eftersom jag har PTSD utöver det så känns livet extra tungt. Jag har varit med om så många trauman att min kropp aldrig fått återhämta sig innan en ny katastrof rammat mig. De normala ät väl något kris i livet då och då, men jag har fått kris och trauma om och om igen hela livet :(.

 6. Ibland krävs det all energi att hålla näsan över vattenytan… det gäller att finna sina flyt-verktyg, jag hoppas att Du har lärt Dig ett bra sätt hur Du på bästa sätt ska hantera livet, psykologer brukar ofta kunna hjälpa till.

  Att fokusera på det som är bra och försöka fylla på med energi med hjälp av promenader är en god grund,
  tror ju att även vad vi äter påverkar vårt mående på alla plan, både fysiskt och psykiskt.

  Sedan tror jag det viktigaste och det svåraste är att finna en balans.

  All kärlek till Dig
  åsa i åsele recently posted..Det var inte tänkt…

  1. Visst är det så, sen är det väl så att när man fått tillräckligt många käftsmällar så är det tungt. Jag känner så nu, det är svårt att hålla sig flytande.

 7. Det är så skönt när man TILLSLUT inser att man mäste ta bort saker från livet eller ändra saker för aty finna ro eller att man inte ska stressa dä är man på rätt väg!❤️
  Ida recently posted..Vunnit 3 gånger!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: