Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

Onsdag, städdag och arbetsdag.

Det var skönt att jobba igen, jag fick bort lite tankar också så nu hoppas jag att stressnivån jag känt av blir lite mindre. Flera skriver om utmattning, jag har redan varit utmattad så vet min gräns det är okej jag är inte på väg dit igen. Däremot är det mycket nu som gör att jag inte mäktar med livet på samma sätt, det är på det privata planer och på fredag ska jag äntligen till psykologen igen.

Nu sitter jag och kikat på nätet, jag har städat och grejat idag, det var verkligen precis vad jag behövde. Ibland är det ju så, man behöver komma hem och riktigt göra fint. Jag tycker det är dödligt tråkigt att damma och dammsuga när jag är mitt i det, men sen när det är avklarat är det alltid lika befriande.

Imorgon är det löningsdag igen, efter jobbet då ska jag passa på att fixa mina fransar igen. Har ju min korta dag imorgon och slutar 11:30, sedan efter det ska jag åka till Lisa för att fotografera hennes lilla Calle som blir tre månader imorgon, samt hennes dotter Alice så klart. Det blir skönt med helg nu, behöver verkligen få lite andrum känner jag.

46 Comments

 1. Städa är inte roligt men det är en befriande känsla att få det gjort. Synd att det inte håller sig välstädat så länge bara 😉

 2. Åh det är ju alltid så härligt när man väl har städat !!! 😀 jag har 4 dagar kvar på min sjukskrivning nu , för utmattning , och min läkare vill nog inte att jag tillbaka helt till jobbet , men jag känner att jag måste de. Efter allt strul med fk?! Får ta en dag i taget 🙂

  1. Ja visst är det skönt :). Ja det där med FK är absolut inte kul :(. Jag hade tur när jag var utmattad, FK stressade mig inte däremot fick jag inget stöd när jag kom tillbaka till min gamla arbetsplats så jag bytte jobb.

 3. Åh vad härligt att fixa fransarna 😀 Det är ju ändå bra att du har lärt dig något på allt stress och så. Skönt att veta vart ens gräns går och att man känner igen alla tecken. Hoppas det går bra att jobba nu och ta hand om dig! 🙂 // Petra Elisabeth

  1. Ja jätteskönt :D. Gillar att få fräscha fransar man känner sig piggare då precis som med fina naglar :). Absolut, tror man lär sig sådant om man kraschat en gång.

 4. Du verkar ha bra kontroll på hur du mår och vad du behöver för att må bättre. Inte många som gör ?
  Älskar också nystädat och med all renovering hemma längtar jag till den känslan infinner sig ?

 5. Så skönt att få städat, bästa känslan ? Skulle också ha gjort de idag egentligen men dagen blev inte som jag tänkt så får fixa de i helgen! ☺️?

 6. Städa är ju så trist, men som du skriver är det så befriande nät det är klart. Jag ska nog städa i dag så det är gjort 🙂 så roligt och göra nya fransar

 7. Borde oxå städa i dag men finns orken? tror ej det, ja du utmattning är inget att leka med, jag var hemma i juni-aug för just ett återfall, så man är ju rädd attf alla dit igen. Mysigt med lite gen tid kram å ha en fin dag

 8. Tur att du vet var din gräns går! Men klart det ändå inte kan vara roligt att känna stress och undra när det ska lugna ner sig. Hoppas du känner att helgen kan bli lugn. 🙂

  Att ha det nystädat är för övrigt så skönt. Var ett tag sen jag hade det dock, haha.

 9. Så skönt att du lärt dig din gräns. Jag läste någonstans att risken annars är riktigt stor att man trillar dit igen om man väl varit utbränd =/ Hoppas det känns lite bättre efter psykologibesöket <3
  Jag håller med dig helt ang städningen. Så himla tråkigt, men SÅ skönt när det är klart. Typiskt bara att det är ett evighetsjobb..

  1. Ja, saken är den att jag känner min kropp väldigt väl. Jag sa till redan innan jag kraschade men fick ingen respons av min dåvarande chef. Jag gick dit och berättade att jag börjat få panikattacker på bussen och frågade om man kunde få prata med någon. Fick svaret att sådant ordnade man inte med. Gick sedan dit när jag berättade att jag hade hjärtklappning på dagarna och mådde dåligt, att ett psykologbesök skulle vara bra för ”jag tror att det är nära en utbränd situation för mig”, fick svaret ”som lärare är det tufft att jobba”. Jag kraschade sen, så jag visste redan från början. Nu har jag en bra chef som skulle lyssna direkt om något var lite galet.

 10. Håller verkligen med dig om det där med städningen, inget kul att hålla på men det är en fantastiskt skön känsla när det är gjort. Så härligt det låter med att gå och fixa fransarna. Hoppas du har en fin dag 🙂

 11. Det hade vart så himla bra om jag bara tog tag i att städa här hemma också! Idag hade vart en perfekt dag för det när jag vart ledig från campus men så pluggade jag lite, jag bloggade, pluggade lite till och så blev jag stressad och ville bara skita i allt och nu skall jag snart till frissan … Så … det får vara stökigt ett tag till =)

 12. Ja det gäller verkligen att ta hand om sig jag blev utmattad när jag var vikarie på mitt jobb tog aldrig hjälp utan mer att jag kämpade för att få fast jobb har aldrig reflekterat så mycket över det förrän nu på min mammaledighet och har mycket ångest över att jag en dag när mammaledigheten är över måste tillbaka :/ Mest tror jag för våra tråkiga arbetstider. Ska försöka söka mig vidare i livet men liten stad med inte så många jobb så tror jag det kan ta tid sen är jag så hemskt dålig på att skriva cv och personligt brev :/ Nä fanns det lön för att vara hemmafru så hade jag gjort det alla dagar i veckan 🙂

  1. Ja det är jätteviktigt. Förstår dig, det är därför jag valt att jobba deltid jag får då jobb och pengar men kan samtidigt vara hemma. Innan det så pluggade jag med sonen som liten det var verkligen något som passade mig väldigt bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: