Är det någon mer än jag som upplever att träden den här hösten känns mera? Det är fortfarande många träd här i Falun som är gröna och de som fått färg som träder här ovan har extremt med färg. Jag reagerar dagligen på hur många träd som är röda eller ännu starkare i färgen.

Tror du att den vara sommaren påverkade träden och grönskan i år? Det var ju så torrt och sedan kom regnet? Hört att det är grönt långt upp i landet fortfarande, det är ganska häftigt. Hur ser träden ut hos dig?

31 kommentarer

 1. Vet inte om jag känner igen mig så mycket. Tycker nog snarare att jag ser fler nakna träd tidigt. Men det kanske mest vissa trädslag som björkar som blev gula redan i augusti. Men annars är jag en höstmänniska. 🙂

 2. Här nere i Skåne visnade träden i augusti…har aldrig sett något liknande.
  Stora björkar som inte kunde få få liv i sina löv ?/Jenny

 3. Intressant att du tar upp detta, tänkte på det senast igår. Träden började ju bli gula redan i juli/aug och jag tänkte att allt kommer vara visset i början på sept. Men nu är det istället grönare än någonsin. Coolt!

 4. Jag var också tänkt på att träden är mer färg starka i år i mot vad dom brukar vara. Det kanske är den varma sommaren som påverkar de? Här börjar dom flesta träden få fina färger ?
  Jennysvardag recently posted..Frågestund

 5. Tänkt mycket på detta med! När löven ändrar färg, brukar det börja med ett löv och därefter gå väldigt snabbt till hela trädet ändrat färg. Allt ifrån senapsgul, orange och rött. Så vackert! Här på våra trän är det fortfarande grönt. Ett fåtal träd har ändrat helt till höstens färger.

 6. Ja kan nog vara så, eller är de så för de har varit gröna träd så länge liksom, vet inte men jag älskar hösten, ☺️

 7. Här är det väldigt varierande, men känns som om det ändå är rätt grönt, även om vissa träd tappat väldigt mycket löv. Tycker verkligen så mycket om hösten.

 8. Jag kan nog hålla med dig. Här är många träd fortfarande gröna men det känns som dom hoppar över den gula perioden och går väldigt snabbt över till rött. ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: