Nya fransar, ett fall & julen slängdes ut.

Fredagsmorgonen startade jag med att ha alarm på mobilen. Jag hade nämligen tid för att fixa fransarna klockan 8:30. Gick ut kvart i åtta för att vara ute i god tid och tack och lov för det, för bilens batteri var slut. Det blev att traska ner mot stan i typisk slaskvinter, en sådan vinter jag fullkomligt avskyr. Hellre stora mängder snö och lite normal kyla på dryga -8 än slaskvinter som man halkar och slår sig på.

För halka det gjorde jag minsann när jag nästan var framme på Studio face and body. Flög rakt ner i gatan tog emot mig med handen och knät som båda slogs upp och började blöda. Detta är ungefär 1,5 timmar efter fallet, så ser min hand ut och det gör förbaskat ont just nu. Fick gå till Apoteket på stan och köpa snabbförband. Svår över att Falu kommun inte sandar sina gator utan tycker det är fullt normalt att man ska halka och slå sig.

Väl hemma så passade jag på att glo på serier, umgås en kort stund med William som sedan drog ner på stan för att shoppa kläder med en kompis. Sedan kom Björn hit och hjälpte mig få igång bilen. Jag fick ut och köra en stund så drog till Coop och handlade mat. Satte mig i soffan, åt och glodde på serier. Sedan så gick jag till datorn och läste bloggar och svarade på 65 kommentarer från er underbara läsare.

Framåt kvällen så beslutade jag mig för att plocka ner julen. Det var dags, jag har vetat det enda sedan efter nyårsafton att julen måste ut i helgen. Det beror på jobbet som drar igång på måndag. Jag ska inte ha några extra saker att göra när jobbet väl drar igång, och dessutom så har jag annat som måste ta plats. Tentan är så gott som klar och ska vara inlämnad senast på måndag, jag ska lämna in den idag hade tänkte jag. Sedan börjar nästa skrivuppgift till samtalskursen som ska skrivas. Min ambition är att försöka bli klar med den så snabbt som möjligt så jag kan få lite andrum ett tag sen. Så därför fick julen lämna lilla hemmet här på kvällen. Julgranen har plockats av, julsakerna lags i sina kartonger, julkyrkan jag fått efter morgon höll jag om en extra stund och kände hennes lukt utan på kartongen, julgardinerna plockades ner och ersattes av mina året runt gardiner. Hemmet är nu återställt till vardagen.

Jag tog bilden ovan idag på dagen innan jag börjat plocka ner allt. Jag fann en vacker syn i gitarren som ligger i vardagsrummet och längtar efter sin musiker. Musikern min son, som likt min mormor spelar gitarr. William spelar annat också, han spelar bas sedan han var 8 år, gitarr, piano och trummor. Jag har nog aldrig berättat det för er innan.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

99 thoughts on “Nya fransar, ett fall & julen slängdes ut.

 • 5 januari, 2019 at 00:32
  Permalink

  Jag hatar när dom inte sandar,man kan göra såå illa sig när man ramlar.
  Ser riktigt ont ut?
  Jag har börjat plocka bort julen mite i taget,är snart klar haha
  Har beställt nya gardiner till köket som måste komma först bara så byter jag.
  Ha en jättebra kväll.☺️
  Camilla @tiobarnsmamman recently posted..Redan kväll

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:05
   Permalink

   Samma här det gör verkligen hemskt ont. Åh förstår det :D, är ju så mycket som ska flyttas upp och ner :-p

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 01:49
  Permalink

  Aj vad ont det där ser ut att göra. Ogillar också denna isgata som vi har här hemma just nu. roligt med nya fransar. Vi plockade ihop julen här hemma igår. skönt att den är borta nu.
  Kamilla recently posted..Bästa Fredagen på länge.

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:03
   Permalink

   Ja det gjorde fruktansvärt ont, och idag är det ännu värre svider som sjutton. Åh så skönt eller hur?

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 07:24
  Permalink

  Fy vilken dag! Du har ju hunnit med hur mkt som helst trots bilmotgången! Väl kämpat med julen, den ska ut idag här 🙂
  Pt Lilla Ax recently posted..Glädjebesked!!

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:03
   Permalink

   Ja verkligen det ligger något bakom det där med en olycka kommer aldrig ensam ;).

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 08:39
  Permalink

  Är det något jag är ledsen att mina föräldrar inte lärde mig så var det stt spela instrument. Så himla roligt att kunna göra, men ingen i våran familj är särskilt estetiska tyvärr. Skönt att fixa fransarna, har precis fått bort mina och min franstjej flyttar nu, så ger nog upp, haha.
  Johanna recently posted..Varför jag inte äter lösgodis och A second act

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:02
   Permalink

   Åh förstår :/. Jag har heller aldrig lär mig. Eller ja sonen lär mig så vi spelar lite här hemma så han lär mig nu i vuxen ålder :). Jag sjöng i kör som barn och det kan jag sakna fortfarande :). Åh förstår det :/

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 08:47
  Permalink

  Det där slasket har vi hela vintern här. Grått, kallt och blött. Som du skriver. Hellre en riktigt vinter med snö. Julen plockas ner på söndag efter jobbet. Roligt att plocka upp, men minst lika roligt att få tillbaka vardagen igen

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 22:59
   Permalink

   Vi har också det normalt, men förra vintern var sådan där sagovinter helt ljuvligt :). Visst är det så, blir lite som i Lotta på Bråkmakargatan “Hon var glad när vi kom, men ännu gladare när vi gick” 😉

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 08:49
  Permalink

  Så läskigt och behöva halka och slå sig så mycket. Jag hoppas att handen och knät mår bättre i dag. Jag vill också ha en riktig vinter med snö. Så skönt att Björn kom och hjälpte dig med bilen. Jag har också plockat ner julen. Julen försvann när mormor gick bort. Så fina din fransar blev 🙂
  Jennysvardag recently posted..Spela spel med en 2 åring

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:12
   Permalink

   Ja det är ju det verkligen :(. Det gör väldigt ont, men lär nog läka. Ja det är verkligen så, kan inget om bilar så han är min klippa :-p. Förstår det, denna jul var oerhört tung för mig.

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 09:30
  Permalink

  Det är så tråkigt att gatorna inte sandas ordentligt, samma där jag bor! Det känns som om man åker skridskor när man går… Helt sjukt! Stackars äldra människor, för de måste det vara ännu värre att gå nu.

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:01
   Permalink

   Ja det är ju det :(. Verkligen, förr kunde de åtminstone åka spark.

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 09:59
  Permalink

  Vilken jobbig olycka! Det är så drygt att ha skador på händerna. Hoppas verkligen det läker kvickt.
  Vi städade också ut julen i tid, för mig har det aldrig funnits någon anledning att ha allt stående in i januari. Hellre ta fram det tidigare och njuta av myset. Fint att rå om kyrkan lite extra 🙂
  Blir otroligt glad och imponerad av att läsa om hur musikintresset hos sonen är så stort, hoppas våra barn blir likadana.
  Stor lördagskram och ha en fin dag rara du!
  Marie recently posted..Tvåbarnschock – Del 2.

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 22:52
   Permalink

   Ja det var verkligen det. Håller med dig om händerna, man blir lite handikappad också eftersom det smärtar varje gång man ska ta upp något :(.
   Så härligt, jag har riktig gran så tror det är därför det blir lite roligare att ha den kvar tills jullovet är över :). Ja det är jättekul verkligen, så himla glad över hans musikintresse 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 10:09
  Permalink

  Det är samma sak här att det är dålig röjning. Tråkigt att du skrapade upp dig. 🙁 Låter klokt att få undan måsten innan jobbet drar igång. Ska nog tänka lite samma här. Börjar plugga på måndag och då är det nog skönt att inte ha så mycket att göra.
  Hannas krypin recently posted..Fem en fredag vecka 1: Nystart

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 22:51
   Permalink

   Ja så himla trist att de inte lägger ner mer tid på att faktiskt fixa gatorna :/. Ja det är rätt skönt att göra så. Man får liksom en sak ur världen 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 11:18
  Permalink

  Åhh vad skönt att fixa fransarna men typiskt att bilen inte starta och att det ledde till att du ramlade 🙁

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 22:50
   Permalink

   Ja visst är det :). Tycker det känns som man blir piggare av fina fransar 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 11:20
  Permalink

  Men vilken otur att du trillade och slog dig så. Dock blev fransarna otroligt fina!

  Här brukar julen åka ut denna helg eftersom vårterminen börjar på måndag. Men jag är osäker på om vi hinner så då får den vara kvar. Vissa saker har jag dock plockat undan.

  Trevlig trettondagsafton!
  Znogge recently posted..Kan det tyda på…

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 22:50
   Permalink

   Känner väl igen mig i ditt tänk, jag känner liksom precis så där. Är nog för att man ser det som praktiskt också 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 11:30
  Permalink

  Aj aj måste gjort ont!! Men fruktansvärt fina fransar fick du.
  Jag plockade ner julen för länge sedan, tycker att när det är över så är det över haha

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 11:45
  Permalink

  AJ aj aj, Inte kul att trilla och slå sig blå. Kan vara värt att åka och visa upp det ifall det blir nått problem senare, ibland märker man ju inte alla skador på en gång

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 22:48
   Permalink

   Nej och speciellt inte när man slår upp :(.
   RIngde vct men de tyckte jag skulle vara hemma :/

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 11:54
  Permalink

  Du har sannerligen inte berättat att varken du eller sonen spelar, kul! God fortsättning
  trollet recently posted..Bästa

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:34
   Permalink

   Åh så roligt har jag inte :). Jag spelar inte själv, men sonen gör. Eller ja William har börjat lära mig lite 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 12:28
  Permalink

  Men aj, aj, aj! Din stackare! Här är det glashalt idag så jag vågar knappt mig ut! Är livrädd att ramla och skada händer eller slå i svanskotan.
  Coolt att din son är så musikalisk! Önskar att jag vore det, eller att någon av barnen hade visat intresse för något instrument. Vi älskar att sjunga så det hade varit nice om någon kunnat kompa 🙂
  Popprinsessan recently posted..Takdropp, terrass & tunga steg

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:25
   Permalink

   Ja det gjorde så ont :(. Det är hemskt att de inte fixar mer så man ska slippa vara rädd vid promenader :(.
   Ja det är jättekul verkligen :D. Du kanske ska fråga om barnen vill börja med något? :), eller börja själv? 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 12:29
  Permalink

  Skönt att kunna planera lite och inte ha sådana saker som julen hängande över sig.
  Ögonfransarna var fina och roligt att det finns musiker i familjen 😀

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 12:33
  Permalink

  Oj, va tidigt en helg, hehe ja försöker alltid sova så länge det bara går på helgen 🙂 aj aj, inte roligt och ramla sådär :/ man spänner sig så fruktansvärt när det väl händer. Ha en fin dag =)
  Björn recently posted..Vilken träningsform…?

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:26
   Permalink

   Det var fredag så kändes okej :D, men är ofta sådan som vaknar tidigt med :). Ja man gör ju det :/

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 12:36
  Permalink

  Men aj stackare!! Fy att de inte sandar ordentligt!! Men fina fransar fick du iallafall 😀 Vad mycket du fick gjort! Har också plockat bort julen, rätt skönt faktiskt. Vad duktig din son är!! Så musikalisk 😀

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:25
   Permalink

   Ja fy det gjorde hemskt ont :(. Ja det är så kul att han håller på med musik 😀

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 12:54
  Permalink

  Ser att min länk inte fungerar just nu till bloggen så testar igen.

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 13:02
  Permalink

  Av någon anledning krånglar min .se version.
  http://www.missphilipsen.com borde funka.
  Du behöver inte publicerat allt det här, utan jag fel söker just nu :O
  Du kan väl skriva om det funkar för dig sen 🙂

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 13:35
  Permalink

  Nej men usch. Det är livsfarligt att vistas ute när det inte är saltat, hatar det och är så rädd för att trilla. Så tråkigt att du skadade dig 🙁
  Men så fin du är! 🙂
  emma-matilda recently posted..Babyshower!

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 13:50
  Permalink

  Aj aj, att halka gör så förbaskat ont =(
  Vad skönt att din tenta är klar och att du planerar att skicka in den, jag skickade in min och en kurskamrats tenta idag. Denna var i par och gjordes klar efter jul men inlämning är senast på måndag och nu kände vi att det var bra att lämna in den. Så skönt. Bara sin egna tenta kvar i denna kursen =)

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 14:54
  Permalink

  Åh, vad hemskt att behöva halka och slå sig så illa för att kommunen inte lyckas sanda ordentligt. 🙁 Det verkar vara gaska vanligt det, att kommuner tycker att sand är onödigt. :/
  Jag måste komma ihåg att byta bort mina julgardiner någon dag. Tack för påminnelsen. 😀 Ha en trevlig lördag.
  Kirsi recently posted..Det är nymåne nu igen

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 22:11
   Permalink

   Ja och ont gjorde det dessutom. Det är jättedrygt för det går upp hela tiden i såret :(. Hoppas du får till det med gardinerna 😀

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 15:36
  Permalink

  Slask är det VÄRSTA med vintern, det är tom värre än kylan! Hoppas handen känns bättre snart!

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 16:17
  Permalink

  Åh vad du måste ha ramlat hårt! Det ser ju ut som att du har skurit upp hela handen! Hoppas du inte gjorde så illa dig i övrigt. Du som skulle fixa naglarna och allt! 🙂 // Petra Elisabeth
  Petra Elisabeth recently posted..365 dagar: 4

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:23
   Permalink

   Ja precis for rakt ner i gatan, det liksom spricker upp hela tiden också är mer som ett skärsår än skrubbsår :-o. Får hoppas det slipper bli infekterat i alla fall :).
   hehe gjorde fransarna 😉

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 16:18
  Permalink

  Vilken otur att batteriet var slut :/ Stackare som ramla :/ Dåligt när dom inte fixar gator och trottoarer.. Vad skönt att tentan typ är klar 🙂
  Sarah recently posted..FRIBILJETTER

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:22
   Permalink

   Ja fy det gör ju verkligen det :(. Visst är det skönt, lite befriande känsla 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 16:46
  Permalink

  men fy, stackare….., hoppas du blev nöjd med naglarna

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 16:47
  Permalink

  menade fransarna…..tittade på din hand och såret och så fick jag se naglarna, haha jaja så det kan bli

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 17:21
  Permalink

  Aj,aj,aj det där såg inte så kul ut, din stackare! Vi har också riktigt trist väder just nu och glashalt ute. Skönt att plocka ner julen nu, planerar att göra det imorgon.??

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 17:29
  Permalink

  Aj, det där såret ser inte roligt ut. Sår i händerna är så grymt jobbigt! Häftigt att William spelar så många instrument. Jag kan sakna att jag inte la ner tiden på att lära mig mer när jag var yngre. Det känns så mycket svårare ju äldre man blir.
  Anna recently posted..Jag får liksom ingen ordning

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:21
   Permalink

   Nej det gör ont och liksom spricker upp hela tiden :(. Ja det är verkligen det :D. Kan förstå det :), William lär mig hemma nu jättekul 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 17:32
  Permalink

  åååh roligt att kunna flera instrumenter!! Jag spelade själv piano/flygel/keyboard, lirade trummor och hade en början ambition på gitarr =D… enda som jag har kvar av musiken är rytmerna och takterna! jag orkade inte plocka ner julen hemma innan jag dra till götet igen, orkar inte stressa mig så jag gör det när jag kommer tbx vid v. 10-15. Ha en GOD FORTSÄTTNING på året och ta hand om dig<3
  ExklusivaMoi recently posted..Julmys på gothia T

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:18
   Permalink

   Ja det är jättekul verkligen, så härligt att sitta och lyssna när han spelar tycker jag :). Så roligt 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 18:33
  Permalink

  Vi har också slängt ut julen nu, det känns skönt. Fyfan, vi har också extremt halt och väntar bara på den dagen jag halkar. Det är inte sandat eller grusat heller :/

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:20
   Permalink

   Så skönt verkligen och befriande :D. Usch det är inte okej faktiskt :/

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 19:44
  Permalink

  Så synd att du halkade! Tråkigt att det inte sandas bättre. Så fina naglarna blev!
  Junitjej recently posted..This or that

  Reply
 • 5 januari, 2019 at 20:41
  Permalink

  Tror att dom flesta städer är dåliga på att sända. Förstår inte hurq svårt det är att åka runt och sanda.
  Snabela recently posted..Dra åt helvete hora

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 22:05
   Permalink

   Ja är kanske så, men Falun är extremt. Är isgata varje vinter 🙁

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 21:20
  Permalink

  Gud vad fina dina fransar blev! Love it! Vi har också städat ut julen här hemma hos mamma idag. Kändes passande på trettondagsafton 🙂

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 22:03
   Permalink

   Visst blev de :D. Tack :). Så skönt eller hur när man får städa bort lite 🙂

   Reply
  • 5 januari, 2019 at 22:03
   Permalink

   Visst är de fina :). Förstår det så himla skönt att ha :). Haha tittar på Huset fullt, såg det som barn och börjat titta igen nu under julen ;). Alltså serien från åttiotalet inte den nya 😉

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 22:23
  Permalink

  Så fina fransarna blev! Vad tråkigt dock att du ramlade och slog dig? Här hemma har julen redan fått flytta ut, nu ser jag fram emot våren?
  TwinMom.se recently posted..Komma in i vardagen

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:14
   Permalink

   Visst blev de :). Ja det gjorde verkligen ont. Så skönt, min flyttade ju ut igår så känns bra det med 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 23:04
  Permalink

  Jag ska snart plocka bort julen med känner mig rätt trött p den och vill gå till det vanliga. Vad synd att dom inte sandar i falun Här i Hallstahammar sandar dom. Jättefina fransar du har 🙂

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:13
   Permalink

   Jag förstår det :). Åh får nästan flytta dit, så man får sandat haha :D. Åh tack 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 23:05
  Permalink

  Men fy, stackars dig som föll! 🙁 Det kan verkligen vara farligt att gå ute så här års. Isknöggliga hala gator (påfruset slask) är bland det värsta jag vet). Men tjusiga fransar. 🙂 Och så roligt med musikintresse i familjen! Det finns här med. Känner mig extra stolt över min farfar som tonsatte Sommarpsalmen (En vänlig grönskas rika dräkt).

  Önskar dig en god fortsättning på det nya året och fortsatt lycka till med studierna!
  TravelAnna recently posted..TravelAnnas reseår 2018

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:16
   Permalink

   Ja fy det gjorde ont verkligen och man hinner bli ganska rädd med :-o. Tack :). Åh vilken fin sak att ha en släkting som tonsatt den psalmen det är min favorit <3

   Reply
   • 5 januari, 2019 at 23:42
    Permalink

    Hoppas du återhämtar dig fort! Åh, tack snälla – vad glad jag blir att höra att Sommarpsalmen är din favorit. .

    Reply
    • 6 januari, 2019 at 18:56
     Permalink

     Det får vi hoppas :). Men det är helt sant, gråter alltid en skvätt när jag hör den 🙂

     Reply
 • 5 januari, 2019 at 23:25
  Permalink

  Bara för att jag ramlar hela tiden behöver du inte härmas ;). Det gör ju så förbaskat ont ju!!! Jag ska plocka ut julen imorgon, jag ska bara sova först… Världssnygga fransar!
  Fnulan recently posted..BILLIGT ju…

  Reply
  • 5 januari, 2019 at 23:32
   Permalink

   Haha förlåt men så himla roligt formulerat :-p. Det är helt klart sant, om man ska härmas var inte detta bästa sättet ;).
   Så skönt också att få säga hej då till julen och börja blicka mot våren och sommaren 🙂

   Reply
 • 5 januari, 2019 at 23:46
  Permalink

  Hur mår din hand idag efter fallet på isgatan? Jag trodde jag skulle slå ihjäl mig idag när jag gick över en isbana utanför dotterns skolan när jag var på promis.
  Kamilla recently posted..Tusen tankar i mitt huvud!

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:56
   Permalink

   Det gör ont tyvärr :(. Men kanske blir bättre snart, usch det är helt sjukt att det inte sandas 🙁

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 14:56
  Permalink

  Himla otur att Du ramlade och gjorde Dig illa, men väldans tur det ändå gick så bra… C ramlade igår och har ena armen gipsad numera, så fort är det gjort och ont blir det.

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:07
   Permalink

   Åh fy! Det är helt sjukt hur man ska behöva slå sig helt fördärvad :[

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 20:19
  Permalink

  wooow vilka otroligt snygga fransar ?
  Va skönt att städa ut julen, då är det enbart att vänta in våren nu då haha 😀
  aaooo de måste ha gjort ont :/

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 20:23
   Permalink

   Tusen tack :). Ja det är skönt när man får tillbaka livet lite igen :). Ja det gör ont än 🙁

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: