En inskickad tenta, och en träff med Amningshjälpen i Dalarna.

Idag så har jag varit och träffat två av de hjälpmammor och kursledare som finns här i Dalarna. Vi har fikat, pratat om hur vi vill utveckla arbetet med Amninghjälpen här i Dalarna samt lite mera. Det var otroligt givande och dessa två hjälpmammor är så trevliga och glada.

Efter träffen så fick jag skjuts hemåt. Jag åt lite middag och tittade samtidigt på Huset fullt, inte den nya utan den gamla serien. Såg den som barn och börjat se den igen.

Sedan satte jag mig för att finputsa det sista på tentan, fixade några ord till och valde sedan att skicka in den, nu får det bära eller brista. Jag hoppas den går vägen, men gör den inte det är det heller inte hela världen. Jag är nöjd om jag blir godkänd detta året. Det är oerhört tungt på många sätt och jag håller mig flytande.

Nu ska jag alldeles strax bege mig mot sängen, klockan är nämligen alldeles strax 00:00, helt galet hur fort dagarna går. Hoppas du har en fin söndag? Det här inlägget kommer nämligen utifrån klockslaget publiceras på en ny dag.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

64 thoughts on “En inskickad tenta, och en träff med Amningshjälpen i Dalarna.

 • 6 januari, 2019 at 00:04
  Permalink

  Hej vad kul att du Jobbar som amningshjälpare de är jätte bra för jag behövde träffa någon sån för de gick inte bra för amningen med mig ?så roligt att höra att du arbetar som de? lycka till på tentan
  Elin recently posted..bättrings hålet

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:57
   Permalink

   Ja det är riktigt kul :). Så tråkigt att du inte fick någon hjälp, om du får fler barn får du gärna kontakta oss hjälpmammor vi är där för er 🙂

   Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:58
   Permalink

   Haha jag såg den nya när den drog igång men tycker nog den är ganska lik den gamla. De är så himla fjantiga men är skönt att titta på :-p

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 02:30
  Permalink

  Så mumsigt med varm choklad med marshmallows i 🙂 Så skönt att ha skickat in tentan. Det går säkert jättebra men huvudsaken är ju att man gjort sitt bästa 🙂
  Sarah recently posted..MOUSSE AU CHOCOLAT

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:59
   Permalink

   Ja visst är det himla gott :D. Jag hoppas på det, vill bara bli godkänt egentligen för har inte så mycket ork. Men blir det komplettering så är det så 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 08:43
  Permalink

  Låter som att du haft en givande dag, hoppas det blir bra med tentan.
  Dagen börjar lugnt i soffan iallafall, sen får vi se 🙂
  Pärla recently posted..Inte vad jag ville

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:59
   Permalink

   Det hade jag absolut :). Jag hoppas verkligen det, skulle vara så skönt 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 08:53
  Permalink

  Lycka till med tentan. När jag studerade hade vi bara godkänd och icke godkänd vilket var skönt för då behövde man inte sträva efter mer. Å andra sidan tror jag godkänd var 70 % rätt, lite högre än när kan har andra högre betyg med också. Ha en bra dag!
  Liw recently posted..Läsarfråga: Råd och tips inför trekant

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:04
   Permalink

   Tack, får hoppas det blir godkänt :). Skönt att ha två nivåer tycker jag, vi har tre men jag satsar alltid på G räcker lång väg 🙂

   Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:05
   Permalink

   Hehe jag orkade igår, men ikväll blir det 22:00 igen eftersom jobbet drag igång imorgon 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 10:27
  Permalink

  Tentor kan vara nog så ångestladdade känner jag. Jag brukar inte sitta så länge med finputsningen för då känner jag att man ibland ändrar för mycket i texten att den tillslut inte blir det man tänkt sig i alla fall. Hoppas du blir godkänd. 😀
  Annica recently posted..Knasiga kommentarer

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:03
   Permalink

   Ja det håller jag verkligen med om, mycket där som kan kännas stressat :/. Jag brukar mest finputsa genom att byta ordval :). Tack 😀

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 10:52
  Permalink

  Klickade mig in på en av länkarna i inlägget och läste lite om amningshjälpen i Dalarna. Så fint intiativ, speciellt eftersom att det så ofta är ett laddat ämne. Låter som att du har gjort allt du kan när det gäller tentan, jag håller tummarna för att det bär! Men tycker också det är sunt att du inte hänger ditt hela liv på det. Kram!
  Moa Larsson recently posted..SÖNDAGSFRUKOST MED FAMILJEN

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:06
   Permalink

   Visst är det, vi finns i hela landet men jag är en del av Dalarnas länsgrupp :). Ja det är verkligen fint, rekommenderar verkligen personer att bli medlemmar där det ökar kunskap 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 12:33
  Permalink

  Visst går dagarna otroligt fort! Hoppas att det går bra på tentan. I morgon är det dags igen…

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:03
   Permalink

   Ja det gör verkligen det :). Jag hoppas verkligen det, skulle vara skönt att få lämna den :). Ja nu drar allvaret igång igen 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 13:25
  Permalink

  Åh jag hoppas verkligen att tentan går din väg! Jag tänker hela tiden på min gammelmormor när jag ser dalahästar, hon samlade på såna när jag var liten. Det är så kul när man hittar andra som är lika engagerade som en själv, det låter verkligen som att du gjort det med de andra i amningshjälpen!

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:06
   Permalink

   Åh det hoppas jag också :). Åh så fint att höra :D. Jag älskar dalahästar :). Visst är det så :D.

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 13:33
  Permalink

  Så mysigt med att fika! Jag har funderat på att kolla på den gamla serien igen jag med, såg den som barn! 😀 Men ska se klart modern family först!
  Håller tummarna för att tentan gick bra! Kram
  Chanelle recently posted..Drömlivet

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:11
   Permalink

   Ja absolut :). Gör det, det kan vara rätt kul ibland :D. Tack 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 14:05
  Permalink

  Många av de gamla serierna är så himla bra, ibland så kan jag sakna dom
  Snabela recently posted..Vems ansvar?

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:10
   Permalink

   Ja men denna är egentligen inte bra alls, bara lättsam att titta på haha.

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 14:24
  Permalink

  Jag förstår inte hur du orkar och hinner med allt. Du är lite som jag, det är roligt så då orkar man, eller hur! Var rädd om dig bara. Klart du fixar tentan, allt du gör är du ordentlig med. KRAM
  Fnulan recently posted..Bästa städtipset

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:55
   Permalink

   Haha ja du det undrar jag med :-p. Jag är absolut det, men är sån där som tycker om att ha många bollar i luften, tror vi är väldigt lika du och jag 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 14:52
  Permalink

  Ha ha jag trodde först Du hade fullt av sockerbitar i Din fina mugg 😀 men jag tänker ju att jag hade fel… 😉

  Reply
 • 6 januari, 2019 at 14:53
  Permalink

  Så himla bra med amningshjälp! Hoppas att tentan går bra för dig 🙂

  Reply
 • 6 januari, 2019 at 15:04
  Permalink

  Oh, lycka till med tentan, jag har en som ska in på onsdag som inte är påbörjad… får bli sena kvällar i början av veckan;)
  God fortsättning!
  trollet recently posted..V. 2 2019

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:08
   Permalink

   Tusen tack fina du :D. Oj då har du verkligen något att jobba med denna vecka, är det en svår?

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 15:06
  Permalink

  Så roligt att få träffa dom andra hjälpmammorna för att prata om hur ni ska utveckla. Jag tycker att maten smakar bättre när man ser på något bra på tvn. Skönt att tentan är inlämnad nu. Jag har en väldigt bra söndag 🙂
  Jennysvardag recently posted..Frågestund

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:54
   Permalink

   Ja det var verkligen det :). Ja om inte annat får man något att underhålla sig med :). Ja det är skönt nu får man bara hoppas på ett bra betyg också 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 15:18
  Permalink

  Åh, jag hoppas att du blir godkänd på din tenta! Jag tycker att du är grym som kämpat på med skolan, jobb och på det sorgen efter din mormor. Kram <3
  Hannas krypin recently posted..Jag blev inbeordrad

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:51
   Permalink

   Tack :D. Vem vet, det skulle vara så skönt om den blev det :). Tack fina du, det är verkligen mycket <3. Kram

   Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:50
   Permalink

   Så fint att du gör det :). Det är jättekul att få vara en del av detta :D. Åh tack 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 18:00
  Permalink

  Ohh vad roligt att du känner att det är givande och även kul att ni ses och träffas för att prata om hur ni kan utvecklas. Då hoppas vi att det går bra med tentan efter de sista slipandet på den =D, skönt att ha den klar nu då =D
  Marie recently posted..När man fyndar och fyndar

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:49
   Permalink

   Ja det är verkligen det :). Det hoppas jag den gör men får se, det skulle vara skönt men jag vågar inte hoppas 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 18:01
  Permalink

  Du verkar ha haft en bra lördag, Tror detta med amningshjälpen är så viktigt. Fanns det så kanske jag själv hade kunnat amma mina barn.

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 18:48
   Permalink

   Det hade jag verkligen :). Ja det kanske hjälpt dig om du vetat om Amningshjälpen då. Det är en liten organisation så det är inte alla som vet att den finns tyvärr :/

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 19:05
  Permalink

  Bra jobb med Amningshjälpen, kul att det var ett givande möte ? har också vänt på dygnet. Borde lägga sig tidigare men man har så många bloggar att läsa o kommentera hehe ?? Ha en fin dag
  Björn aldenfalk recently posted..Promenad & planerings söndag

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 19:14
   Permalink

   Ja det är verkligen det :), ja det blir lätt så den här tiden på året 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 19:20
  Permalink

  Det är alltid himla skönt när en tenta är inskickad, sen är det bara väntan på beskedet. Får ni vänta länge innan ni får ett besked? Vi har 15 arbetsdagar och det kan ju vara jobbigt att bara vänta, eller det var iallafall det första kursen. Nu när man har annat att ta tag i under tiden tänker man inte lika mkt på det.

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 20:20
   Permalink

   Visst är det en befrielse ett tag tills oron över resultatet väntar. Vi har som er 15 dagar, skickar in till URKUND gör ni också det?

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 19:22
  Permalink

  Wow vilken produktiv dag du verkar haft, håller tummarna för att tentan går bra, hoppas hoppas hoppas!!! Vad gör man som amningshjälp? Har funderat men inte vågat fråga då det känns rätt uppenbart ändå, men hur gör ni lixom? Hehe, rodnar lite för dummaste fråga, men man får ju inget veta om man inte frågar, ellerhur? Kram <3

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 20:19
   Permalink

   Tack :D. Det är ingen dum fråga, som hjälpmamma så är jag rådgivare kring amning. Det kan vara genom att berätta hur bebisen får ett stort tag, eller genom att hjälpa den ammande att lösa mjölkstockning. Jag får inte ge medicinska råd, men jag kan ge den ammande råd kring hur hen ska göra vid sår (beroende på hur såret ser ut, ibland så hänvisar jag ammande vidare till vården när det går utanför min expertis och behöver läkarvård). Som hjälpmamma kan man åka ut och stötta nya föräldrar med amningen, men är ett stod som vägleder framåt. Jag har mest kontakt via e-post samt Facebook personligen. Men andra hjälpmammor koncentrerar sig på hembesök eller telefonrådgivning. Vi gör detta helt ideellt och för att bli hjälpmamma måste man varit aktiv medlem i minst amningshjälpen i 6 månader, samt avlagt ett hjälpmammaprov :).
   För att vara medlem i Amningshjälpen behöver man inte bli hjälpmamma eller aktiv medlem. Det räcker med att vara medlem, det man gör då för ynka 250 kr per år är att man får en tidning och ett jättefint paket med fina saker i 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 19:50
  Permalink

  Amningshjälpen verkar så viktig! Bra att den finns! Kommer ihåg känslan när man skickade in en tenta. För att inte tala om väntan på betyget? hoppas det gick vägen för dig 🙂
  Hanna recently posted..Ett sista farväl

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 20:14
   Permalink

   Ja det är verkligen en bra förening :). Ja det är så skönt när man skickat in, och sen om man blir godkänd. Jag hoppas så på ett godkänt 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 20:18
  Permalink

  Trevligt att ha skickat in tentan nu. Hoppas det bär istället för brister och trevligt med att få utvecklas med aminingshjälpen! 🙂

  Reply
 • 6 januari, 2019 at 21:56
  Permalink

  Vet hur det är med att plugga samtidigt, jag gör ju det jag med och som du skriver så är jag också glad om jag går G, det räcker gott och väl ❤
  Sandra recently posted..Det här med psykisk ohälsa.

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 21:57
   Permalink

   Ja det gör verkligen det :). Mer än G behöver man inte 🙂

   Reply
 • 7 januari, 2019 at 18:48
  Permalink

  Tummen upp för amningshjälp. Här finns det på sjukhuset några som är utbildade (barnmorskor) så man kan boka tid dit. Var med äldre sonen då han åt en gång i timmen, dygnet runt de första 5,5 månaderna (sedan började jag jobba så blev andra rutiner, nattetid fortsatte han dock med det)

  Reply
  • 8 januari, 2019 at 20:32
   Permalink

   Ja det är bra med Amningshjälpen. Vi är inte kopplade till sjukhus dock 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: