Två tallrikar från Rörstrands Ostindia.

Jag tog en prenumeration nyligen, blev man medlem fick man två Ostindia mattallrikar på köpet och självklart ville jag ha dessa. Jag samlar på Ostindia, och eftersom det var det porslin min mormor tyckte mycket om känns det varmt i hjärtat på mig varje gång jag använder just Ostindia.

Jag har även Mon Amie som ni vet, både Ostindia och Mon Amie är sådant jag pratat med min mormor om. Det är fint för mig och jag tycker mycket om det. Det kommer kännas gott att äta ur detta porslin, för det blir konstigt nog godare att äta mat på ett fint porslin.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

18 thoughts on “Två tallrikar från Rörstrands Ostindia.

 • 19 januari, 2019 at 00:05
  Permalink

  va mysigt att de ger så fina minnen o sen är de fina oxå kram kram

  Reply
  • 19 januari, 2019 at 22:18
   Permalink

   Eller hur :D. Tror det var hem och antik :D, inte fått tidningen ännu haha

   Reply
 • 19 januari, 2019 at 02:29
  Permalink

  Men åh vilka söta tallrikar, helt klart värt en prenumeration för att få dem till samlingen 🙂

  Reply
  • 19 januari, 2019 at 22:18
   Permalink

   VIsst är de fina :D. Ja absolut gillar det där med att man kan ta en prenumeration så där och få fina saker till 😀

   Reply
 • 19 januari, 2019 at 06:34
  Permalink

  Var verkligen superfina tallrikar.
  Jag har min farmors tallrikar som jag tog när hon gick bort, ett minne som värmer <3
  Suzanne recently posted..Nu har det gått en vecka

  Reply
 • 19 januari, 2019 at 08:21
  Permalink

  Det är verkligen speciellt när man förknippar en sak med någon älskad sådär. Jag har en matservis som min farmor och farfar fick när de gifta sig och så en tesevis efter mormor. Det känns typ.. ”jordande” att ens se dom, det får mig att känna mig trygg och minnen från min barndom väcks till liv
  Sara recently posted..Min inspiration.

  Reply
  • 19 januari, 2019 at 22:17
   Permalink

   Ja det blir kärleksfullt och man tar till sig det på extra fint vis. Åh så fint det låter :D.

   Reply
 • 19 januari, 2019 at 08:50
  Permalink

  Så fint att du samlar på porslin som din mormor tyckte om. Jag tror säkert att det känns bra och äta ur dom tallrikarna, din mormor blir säkert glad när hon tittar ner på er. Min mormor samlade på änglar så jag kommer nig börja samla på änglar för att det ska kännas bra för mig. ❤️
  Jennysvardag recently posted..Vem är den hemliga avsändaren?

  Reply
  • 19 januari, 2019 at 22:16
   Permalink

   Ja det blir att betyda mera då. Åh förstår det, vi får hänga oss kvar vid känslan av dem vi älskat och ta det som fanns för dem med oss till hemmet <3

   Reply
 • 19 januari, 2019 at 09:10
  Permalink

  Wow vilka fina talrikar. Fint att ha något som du kopplar till din mormor sånna saker är extra fina
  Evelina recently posted..Posters

  Reply
  • 19 januari, 2019 at 22:14
   Permalink

   Ja de är jättefina :). Ja det blir extra fint då verkligen 🙂

   Reply
 • 19 januari, 2019 at 09:41
  Permalink

  Just porslin är någonting som jag också kopplar ihop med en i generationerna över mig. Tex min farmor hade alltid gröna glastallrikar. Och oj så jag saknar dessa nu..
  Annica recently posted..Filmtips för barn!

  Reply
  • 19 januari, 2019 at 22:10
   Permalink

   Det var nog vanligt då, men känns som det kommer igen :D. Det gillar jag, fullkomligt älskar fint porslin 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: