Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Porslin

Två tallrikar från Rörstrands Ostindia.

Jag tog en prenumeration nyligen, blev man medlem fick man två Ostindia mattallrikar på köpet och självklart ville jag ha dessa. Jag samlar på Ostindia, och eftersom det var det porslin min mormor tyckte mycket om känns det varmt i hjärtat på mig varje gång jag använder just Ostindia.

Jag har även Mon Amie som ni vet, både Ostindia och Mon Amie är sådant jag pratat med min mormor om. Det är fint för mig och jag tycker mycket om det. Det kommer kännas gott att äta ur detta porslin, för det blir konstigt nog godare att äta mat på ett fint porslin.

18 Comments

  1. Det är verkligen speciellt när man förknippar en sak med någon älskad sådär. Jag har en matservis som min farmor och farfar fick när de gifta sig och så en tesevis efter mormor. Det känns typ.. ”jordande” att ens se dom, det får mig att känna mig trygg och minnen från min barndom väcks till liv

  2. Så fint att du samlar på porslin som din mormor tyckte om. Jag tror säkert att det känns bra och äta ur dom tallrikarna, din mormor blir säkert glad när hon tittar ner på er. Min mormor samlade på änglar så jag kommer nig börja samla på änglar för att det ska kännas bra för mig. ❤️

    1. Ja det blir att betyda mera då. Åh förstår det, vi får hänga oss kvar vid känslan av dem vi älskat och ta det som fanns för dem med oss till hemmet <3

  3. Just porslin är någonting som jag också kopplar ihop med en i generationerna över mig. Tex min farmor hade alltid gröna glastallrikar. Och oj så jag saknar dessa nu..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: