Efterlyste Loman tavlor, på P4 Dalarnas Sök & Finn.

Varje kväll går jag fram till tavlan och säger hur saknad hon är min mormor. <3

I fredags vid tio tiden ringde jag till Sök & Finn P4 Dalarna för att efterlysa tavlor på min mormor. Gärna tavlor med motiv på min mormor och hennes tvillingbror som hennes pappa Anders Loman målat. Jag vet att han sålde flera tavlor på dem som barn eftersom de var tvillingar.

Mina fyra tavlor målade av Anders Loman. Min mormors pappa.
Två porträttmålningar av min mormor, varav den ena fick jag av henne när jag fyllde 30.

Jag vill så gärna få tag på tavlor på mormor som barn och även som ungdom. En tavla köpte jag från min moster på julafton, den tavlan hade min mormor haft i sitt hem så länge jag kan minnas. Men jag saknar henne så oerhört mycket att jag vill ha fler tavlor här hemma. I dagsläget har jag två med motiv på henne, men samlar gärna på mig flera. Utöver det har jag en stor tavla på Orsa på väggen och sedan en mindre båda med naturmotiv.

Tavlan målad över Orsa, med Orsasjön och Orsakyrka.

Jag letar på loppisar varje vecka efter Anders Loman den äldre tavlor, och det här var alltså ett nytt steg. Tyvärr har ingen hört av sig, kändes ledsamt. Jag vill så gärna få tag på fler tavlor, ser på auktioner att det finns tavlor i Skånetrakten då och då, men där bort jag inte. En dag kanske jag får tag på fler tavlor, jag önskar det så av hela mitt hjärta.

Vill du lyssna på mig i programmet? Då har du länk till P4 Dalarnas Sök & Finn här.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

34 thoughts on “Efterlyste Loman tavlor, på P4 Dalarnas Sök & Finn.

 1. Spännande ändå! Jag som håller på med släktforskning söker efter fotografier på min farfar som ung och hans pappa… Jag kände aldrig min farfar då han dog 9 år före jag föddes men ändå.. Det för mig närmare min pappa (som dog 2016) på något sätt.
  Annica recently posted..Baka, baka liten kaka

 2. Förstående att du vill ha dessa tavlor! Min morfar var konstnär o jag är jätteglad över tavlan jag har från honom. Jag ska försöka komma ihåg detta de gånger jag går på loppisar o hålla lite span åt dig.
  Hanna recently posted..Veckans lista

 3. Smart att söka efter det i radio 🙂 Hoppas nån hör av sig framöver att den vill sälja sin tavla till dig 🙂 Kul att du i alla fall har några tavlor på henne 🙂
  Sarah recently posted..PIZZAMYS

 4. Så fint att kunna ha tavlor uppe på din mormor! Och som då dessutom är målade av din gammelmorfar (blir det va om jag tänker rätt?).
  Brukar det inte gå att kunna lägga bud på auktioner även om man inte är på plats? 🙂 på så sätt kan du kanske få fler.

 5. Men så roligt att det finns tavlor på din mormor och hennes bror. Förstår att du vill få tag i fler, och någon som läser din blogg kanske har någon liggande hemma`

 6. Jag besöker förvisso inte loppisar så ofta men när jag gör det ska jag minnas namnet Anders Loman. Jag förstår varför de är så viktiga för dig.
  Så häftigt ändå med något så personligt som tavlor och konstverk där inte bara motiven föreställer dina äldre utan även den som har skapat den.
  Lite poetiskt så tänker jag att det är lite som att konstnären och dina fingrar möts genom tiderna när du rör vid tavelramen eller tavelduken.
  Så speciellt, jag håller självklart tummarna för att du ska komma över fler av tavlorna!
  Sara recently posted..Tvivlaren.

 7. Så roligt att du hittat några tavlor av din mormor och hennes pappa 😀
  Synd att sök o finn inte hört av sig än men kanske att de ringer snart och säger att de har några st tavlor från någon av dem.
  Kan tänka mig att de nog inte är de lättaste att hitta äldre tavlor
  Mrs.Kjellström recently posted..Ni har väl inte missat……..

 8. Så fina tavlor, jag förstår att du vill ha flera av dom tavlorna. Dom betyder verkligen mycket för dig. Jag förstår saknaden av din mormor. Jag hoppas verkligen att du får tag på flera av deras tavlor. Kram
  Jennysvardag recently posted..Åter i vardagen

 9. Åh jag hoppas verkligen att du hittar fler tavlor, jag förstår verklige värdet i de för dig. Så fint ändå att hennes pappa har målat tavlor på henne, så att det finns kvar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: