Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ätstörningar

Söndagsmorgon en januaridag.

Så var det söndag, helgens sista dag. Jag har någon konstig tanke att helgen är så lång varje gång jag går på helg. Sedan inser jag alltid där på söndagen att helgen gick alldeles för fort, men vad ska man göra? Det är bara att bita ihop och köra på inför en ny vecka. Jag har startat dagen med kardemummaknäckebröd, vaniljyoghurt med müsli, en kopp kaffe med mjölk, samt en glas med apelsinjuice. Allt enligt vad jag ska äta för att starta dagen bra med mina ätstörningar.

Det sista dagarna känns detta kämpigt, jag är inte van vid att äta så här ofta och heller inte den här mängden. Jag är visserligen inte det minsta sugen på sötsaker, men är desto mera nojig över vikten. Nu går den lite upp och ner och det gör mig väldigt oroad inombords. Det är en sak att skriva om mina ätstörningar, men en helt annan sak att prata om dem med människor runt mig.

Nu ska jag bege mig mot duschen, får se vad den här dagen kommer ha för innehåll. Planera veckans jobb, och studier så klart men annars vet jag inte alls.

64 Comments

 1. Jag har ju själv haft problem med ätstörningar sedan jag var 13 år, idag är jag 28. Det har blivit en del av mig, att det är svårt att veta vad som är normalt och inte.. Men jag tycker du gör det bra. Du kämpar på! 🙂 Kram <3

 2. Jag håller med dig om helgen, den känns alltid lång i början. Men sen är det söndag och helgen bara har flugit iväg. Men vilken god frukost, kan tänka mig stt det känns jobbigt för dig just nu med mer mat och äta på bestämda tider. Även om du är nojig över din vint just nu så kommer du klara det utmärkt. Det är jag säker på. Kram

 3. Jag som tänkte skriva att jag kände mig avundsjuk på att du orkar fixa en så ordentlig frukost, sen läste jag att det bara känns jobbigt så då känns det inte lika bra. Jag tycker att du är stark som orkar dela med dig av dina ätstörningar och som kämpar på! Heja dig!

 4. Tycker också helgerna går på tok för fort!
  Du är grym som kämpar på, jag har helt ärligt fortfarande (trots att jag är friskförklarad) inte fått in det där med rutiner och äta ofta, äter oftast bara en gång om dagen, ibland två. Men det kommer väl! Hoppas du får en fin söndag <3

 5. Perfekt frukost ju! Har själv också haft/har problem med mat, kunde gå hela dagar utan att äta något alls förr. Och just frukosten är banne mig det svåraste att få ner, men helt klart det viktigaste så magen och hungerkänslorna kommer igång! Förstår knappt heller vart helgerna blir av haha rätt vad det är så är det bara söndag och dags att förbereda sig inför en ny vecka 😛

 6. Helgen går tyvärr på tok för fort så ibland känns det som om veckorna bara består av måndagar och fredagar… Stå på did med ditt måltidsschema även om det är kämpigt.

 7. Håller med att innan helgen kommer känns det som att de blir en lång helg men så går det så fruktansvärt fort, tiden bara flyger förbi

 8. Kan tänka mig att det är precis lika svårt att ”tvinga” i sig mat som att förhindra att äta för mycket. Däremot tror jag att folk har svårare att förstå och sätta sig in i det första problemet och ändå är det en sund inställning till mat vi strävar efter

 9. Här kommer en klyscha men den är så sann, du tankar din nya bil för att den inte ska sluta fungera. De samma gäller din kropp! Jag vet att det är SÅ klyschigt att säga så men kropp och knopp mår bra av energi och man blir faktiskt smartare! ❤️ Klyschigt men skrivet med välmening!

 10. Bra kämpat! Frukost är viktigt för att orka med dagen och kicka igång kroppen. Du äter ingen stor frukost (här äter jag det dubbla) även om du kan känna så. Känslan säger en sak men sanningen är en annan. Försök att inte fokusera på vikten. Väger du dig så kasta ut vågen. JAg äger ingen våg och det är så skönt <3 Massa kramar

  1. Tack <3. Ja det är verkligen det, men så förenat med ångest :/. Har ätit en knäckemacka tidigare med kaffe detta känns som enorma mängder nu :/. Har en våg och kan inte slänga ut den ännu, är inte redo för det får panik bara av tanken :/.

 11. Jag förstår inte att helgerna alltid går så fort :/ Jag brukar inte äta knäckebröd men kardemumma låter spännande 🙂 Kanelknäcke har jag vetat om sedan länge för det sålde vi i skolcafeterian som jag jobbade i 😛

 12. Jag blir fan glad i själen när jag ser dig äta en sån frukost, skickar verkligen all pepp jag kan till dig <3 ja helgen går så sjukt fort, är inte alls taggad på jobb imorgon :/

 13. Vilken kamp och kämpe du är, ätstörningar är tufft och jag har också haft det. Men jag tog mig ur det, jag vet att det är lätt att säga men du är fin precis för den du är, fokusera inte på vikten det är bara en siffra?

 14. Kardemummaknäckebröd låter gott, köper Du det på ICA? Jag ska kolla om det brödet finns här då jag handlar i morgon.

  Förstår Dig, helt fullt och jag begriper att det känns… jobbigt.
  Det är ju inte lätt… och förändring tar tid, men kanske kan Du prata med dietisten och berätta hur Du känner.

  Jag kan bara hålla tummarna och önska Dig Lycka Till.

  Jag har ”unnat” mig att äta helt galet fel under helgen och det påverkar min mage negativt och genast sätter mitt ”tänk” igång och börjar planera morgondagens icke ätande… och yes för stunden lär min mage bli lugnare av att jag icke äter 😉 men det är ju inte hållbart.

  1. Det var det verkligen :D. Jag köpte det på Willys men finns säkert på ICA med :). Ja det är ju det. Vi ska träffas igen sen när jag börjar behandlingen så tror det blir bättre då 🙂

 15. Jag kan inte förstå exakt hur du känner men från att ha läst vad du skriver så är jag inte avundsjuk alls. Att ändra kostvanor så radikalt måste vara superjobbigt! Gillar att Du verkar ihärdig/envis och fortsätter att kämpa framåt. Jag står här, som vid en sidlinje, och hejar på!
  D@

 16. Alltså, jag fattar inte vad det är med dina frukostar men jag blir alltid så sugen just när du skriver om det. Förstår att det är svårt att vänja sig vid att äta mer och oftare. Jag tycker att det är så bra att du delar med dig av dina tankar och känslor kring hur det går.

  1. Så fint att läsa på något vis :D. Vi får ses någon gång och äta frukost tillsammans :). Jag tror det är bra även för mig, då släpper jag ut dem någonstans 🙂

 17. Lät som en väldigt bra start på dagen! Äter också sånt knäckebröd fast med kanel, de är väldigt goda! Kan självklart inte sätta mig i dina skor men förstår ändå hur tankarna kan brottas med dig, men kom ihåg att det är en ovän som inte vill väl <3
  Det är stor skillnad att skriva om det och prata om det, men det är ändå väldigt fint och starkt att skriva också. Tycker verkligen om när folk vill dela med sig av sina hjärnspöken och det behövs verkligen, så vi känner oss mindre ensamma! Jag känner mig mindre ensam så tack för det<3

  1. Det är ju det :). Visst är det så, jag tänker lika att om någon skriver om det ser man sig själv som mindre ensam och det hjälper kanske någon <3. Kanelknäcke brukar jag ha hemma men testade denna sen 😀

 18. Jag hejar på dig =D… ovana blir snart en vana som jag tror att det kommer bli super sen! Är alltid lite jobbigt i början. LYCKA TILL och heja hejjaaa på’naa<33

 19. Ja det måste vara svårt att tänka om i nya banor. Det är inte lätt att förändra ett beteende man haft länge. Lita på att det blir bra vännen.

 20. Bra att du får i dig frukosten ? Hoppas du har haft en fin helg även om den gick fort. Jag har jobbat sedan i fredags och har en dag kvar innan jag får ledigt och då blir det bara en dag innan jobb igen. Tur jag trivs på jobbet! Kram ?

 21. Förstår att det är jobbigt, men du ska absolut inte vara orolig över vikten om du inte äter sötsaker, och skulle du göra det så är det ingenting att vara orolig över heller. Helt normalt! Allting är nyttigt i lagoma mängder, till och med godis. Du är stark, verkligen. Du kommer att klara denna kamp mot dina ätstörningar. Kram <3

  1. Ja de tär jobbigt :/. Tror det är svårt överlag eftersom jag tycker det är skitsvårt att liksom inte tänka på mat som något negativt. Men hoppas på att bli frisk, och jag vill ju det 🙂

 22. Du klarar detta, det är bra för vikten och dig att äta ofta. Din kropp behöver det och du har oss alla som stöd bakom dig. Skriv som du känner så tar vi emot dig om det skakar lite i din tillvaro ❤ Hejja dig ❤

 23. Söndagen är snart slut, hoppas du han med allt du ville få in idag! Tycker du är grym som skriver om tankarna kring ätstörningen och ännu bättre att försöka fokusera på vad kroppen behöver för att orka vara stark. Kommer bli bra, små steg och små förändringar skapar stabila nya vanor. Kram

  1. Ja verkligen :). Fick absolut med saker jag skulle göra, nu börjar det räknas ner mot sängen :).
   Jag tror också det, med hjälp av behandlingen kommer jag nog bli bättre 🙂

 24. Jag tycker att du skall vara stolt över dig själv som har tagit tag i din problematik med ätstörningarna! Bara det steget är OTROLIGT starkt att ta och bara i och med det har du kommit en bra bit på vägen. Jag tror på dig! <3

 25. Helgen går alldeles för fort tycker jag!
  Här är det iup-samtal i veckan med så det blir fullt ös direkt! När har ni era?

 26. Vad du är duktig som ändå äter så mycket till frukost även om det är lite kämpigt men du är så duktig! Tycker också helgen går fort även fast jag har lång helg så går det fort.Skönt med en dusch tog mig en ikväll jag med 🙂

 27. Ja söndagar brukar ha den effekten att man känner sådär,, nackdelen med fredagar. Dock så går ju dagarna rätt snabbt, man får trösta sig med det. Det såg ut som en skön start

 28. Skönt att sötsuget blivit mindre. Kardemummaknäcke lät som något för mig som är tokig i just kardemumma. Hoppas du fick en bra dag

 29. Fina Madeleine, du kämpar på och är så stark. Tiden då du känner dig redo att prata om det, ja den kommer. Det tar den tid det tar och vilken tur att vi finns här så du kan skriva till oss så länge ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: