Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

Ett iskallt Falun.

När jag tittade på temperaturen i morse stod det -14, tänkte att det inte skulle kännas kul att gå ut och frysa om nosen. Det var dock helt okej, och jag skrapade rutorna och körde mot jobbet. Ju närmare jobbet desto kallare blev det, när jag parkerade bilen stod det på -17 och då är det inte roligt tycker jag. Hoppade ur bilden och gick med raska steg mot jobbet. Eftersom jag parkerar bilen hos Björn är det ungefär 15 minuters promenad till jobbet, och samma sträcka tillbaka sen. Jag svår lite över kylan vill nog påstå, och kände mig glad när jag öppnade dörren till jobbet.

Dagen gick fort och rutinerat. Jag brukar tänka på det där ibland hur ens arbetsuppgifter nästan sitter i fingerspetsarna? Är det inte märkligt ändå att man lär sig precis ett system hur man ska arbeta sig igenom en arbetsdag?

William och Björn är på hockey idag, minns ni att jag fick gratis biljetter som jag tog åt dem förra veckan? Det är den matchen de är på idag. Nu piper diskmaskinen och signalerar om att disken är färdig att plockas ur!

Imorgon är det torsdag och jag jobbar som vanligt 7:45-11:30, prick där 11:30 går jag på helg igen. Den här arbetsveckan gick verkligen i rasande fart!

30 Comments

 1. men usch nä Där går nog min gräns oxå fy så kallt .
  vi har ju annan luft med idag -3 småblåst och regn snö om vartannat inte skönt heller blä skit väder

  ang gruppen
  ja gör ju nästan alltid inlägg mitt i natten så svårt tror ja o vet vart ja ka lägga mitt inlägg . ja tänker har ja ändå gillat alla o skrivit så gjorde det inge tänkte ja

  1. Ja usch, vill ha vår.

   Alltså blir risk att du blir utan kommentarer då. Efter kl 00:00 så kommenterar ingen på gårdagens tråd. Så ta dagens istället 🙂

 2. Så trist med denna kyla som intagit landet. Jag frus som en tok när jag var i stan idag. På tal om något annat kul så åker jag med dottern upp till Falun i maj när laget ska tävla där. Det ska blir roligt att komma tillbaka. Har inte varit där upp sedan sista träffen på högskolan innan vi gick ut 2011.

 3. Så olika det kan vara det där med temperaturen! Här har det varit plusgrader hela dagen och inte alls kallt : ) Antar att det är en av fördelarna med att bo nere i söder, haha! Skönt att höra att du har en så kort arbetsdag imorgon förresten! Vid tiden då du går på helg har jag förmodligen inte ens klivit ur sängen… Hahaha. <3

 4. Min dotter som bor i Falun skrev imorse att de hade 18 kalla grader! Känns hemskt onödigt…så kallt hade inte vi, men tack o lov blir det mycket varmare dagtid.
  Fördelen med att peta i bönor i köttfärs är ju att barn inte märker någon skillnad, inte ens jag själv hade kunnat ana att det var annat än köttfärs i smeten., och nyttigare blir det. Ha en fin torsdag

 5. Va roligt att det fick gå på hockey , håller med dej om det kalla men snön försvann lika fort som den kom här i Jönköping ? ?

 6. Ja det lät inte roligt att gå ut i de vädret. Men det var lite kyligt hos mig också kan jag säga. Men rätt friskt. Var nog bra att jag hade vinterjacka. Hoppas William har det trevligt på matchen 🙂

 7. Men oj så himla kallt ni har det! Jag klagar över kylan & vill inte gå ut även fast de i Örebro bara varit -5 haha ? Himla skönt med kort dag imorgon & sedan helg! Önskar dig en fantastiskt fin Torsdag?

 8. Många gånger är det bättre att det är ordentligt kallt än den där fuktiga kylan som är när det ligger kring nollan. Det är en av fördelarna när jag jobbade på Grönland att jag i stort sett aldrig frös. Trots att det var många minus.

 9. Usch vad kallt! Jag tyckte det räckte med fyra minus som jag hade hos mig igår. Skönt att du snart får ta helg. Skulle gärna jobba så jag med. Den dag jag har min egen studio kanske. 🙂

 10. Den senaste tiden har jag lärt upp mycket nya personer på jobbet i och med att jag i sommar går på mammaledighet och andra ordinarie också kommer vilja ha semester. I upplärningen har jag verkligen fått tänka till, VAD gör jag egentligen? HUR gör jag det egentligen? För det kommer bara på rutin numera ❤️

 11. Vilken vacker Orkidée 😀 Oj 17 minus är ju galet! Vi har plusgrader här vilket är skönt när man längtar så mycket efter våren som jag gör 😛

 12. Jag tycker också att denna veckan gick fort =O… snart har 6veckor gått och jag är åter på plats på utbildningen igen! Kan tänka mig att det blir ännu mer fortare för dig som tar helg tidigare, jisses tiden går fort när man har roligt S Take care out there<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: