Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tonårsbarn

Handledarutbildning på Nordstans Trafikskola i Falun.

För en vecka sedan på onsdagen var det dags. Jag, Björn och William gick till Nordstans trafikskola för att gå handledarutbildning. Detta då William nu får börja övningsköra, helt galet på ett sätt. 2007 gick jag själv på samma Trafikskola. På den tiden så tog jag körkort och det ska alltså William nu börja träna inför. Han får ta sitt kort tidigast 2022 men tiden har en förmåga att gå snabbt som vi alla vet.

Handledarutbildning var bra. Mitt ben fick efter ett tag ta en till stol, men annars så var allt helt okej. Nu har man alltså kommit in i den fasen i livet. När man kan övningsköra med sitt barn.

26 Comments

 1. Det är säkerligen bra med handledarutbildning. Lycka till!
  Jag övningskörde med tre av mina barn, utan någon särskild utbildning. Det hade säkert behövts. Den yngsta tog en intensivkurs på 2 v, tror det var i Sunne.
  Själv tog jag om körkortet i samband med att jag tog E-körkort för några år sen och det var toppen att fräscha upp kunskaperna. Nu kör jag inte alls pga synfel.

 2. HAHHAHA det var en rolig tid när man fick övningsköra ^^… men jag tjuvkörde i skogarna mellan gårdarna 2år innan med polarna! Något som min farsa märkte när vi skulle ”träna” på att hitta kopplingen och känna på hur bilen i sig kändes, HAHAHHAAA!

 3. Kul!! Spännande. Och dyrt 😉

  Vi ger Elin ”förarbevis”, körkort för epatraktor i julklapp och det är tillräckligt dyrt.
  Men dagens ungdom måste kunna förflytta sig och speciellt här i Norrlands Inland där det inte finns kollektivtrafik.

  Hur är det med Ditt ben nu?
  Har läkaren sagt Du kommer bli helt återställd?

 4. Måste kännas märkligt att gå till samma körskola som du var för 13år sen ?. Men kul att sina barn vill ta körkort.

  ”På den tiden” Haha ?

  Jo. Tiden går fort. Det ska gudarna veta ?.
  Så bra att det gick bra då.
  Att ditt ben behövde en stol. Var ju bara bra ?

 5. Gud vad roligt! Jag hoppas att det går bra för er nu 🙂 Snart är nog körkortet i handen 😉 Tror inte du det 🙂 Jag tror på William

 6. men alltså kan du fatta hur stora killar vi har 🙂
  klart man vill de ska göra o bli stora men sen liksom när blev han såhär stor 😀

  hoppas benet blivit bättre
  kram på dej

 7. Smart att gå handledarutbildningen redan nu så har ni god tid på er med övningskörningen. Precis som du säger så går tiden så fort.

 8. Jag fick aldrig möjligheten att övningsköra med pappa.. Vilket jag ville, men min mamma kallade mig en trafikfara för att jag inte ser med höger. Idag, efter drygt 1 år (sammanlagt) på trafikskola så har jag tagit körkortet och haft det i över 1 års tid nu. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d