Dark Mode Off / On
Fem en fredag

Fem en fredag v. 29: Tröttsamt

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När tröttnade du senast på något?
 2. Vad håller dig vaken om nätterna?
 3. Hur bryter du en ovana?
 4. Vad har du gjort för mycket av i veckan?
 5. Vad har du inte fått göra hittills i sommar?

När tröttnade du senast på något?

Förmodligen innan semestern. Tröttnar ofta på vardagen om man säger så.

Vad håller dig vaken om nätterna?
Grubblande och tankar om vikten. Eftersom jag fått vågen bortplockad sedan några månader nu vaknar jag med abstinens. Att gå en ätstörningsbehandling är skitjobbigt på många sätt.

Hur bryter du en ovana?
Vet inte om jag har någon ovana förutom min perioder när ätstörningen tar över då.

Vad har du gjort för mycket av i sommar?
Inget, känns som att jag fått göra allt i precis den mängd jag vill. Att slippa vintern är helt ljuvligt.

Vad har du inte fått göra hittills i sommar?
Jag har fått göra allt och lite till. Kanske fått ännu mer ledighet då, hade lätt kunnat tänka mig att vara ledig hela livet.

27 Comments

 1. Att vara ledig mycket är något som många drömmer om tror jag. Hur man ska kunna leva utan att jobba, men det är inte helt lätt =) Gäller att vinna på lotto kankse, men det kan ju inte all göra =)

   1. jag ber om ursäkt! det var faktiskt – tro mig eller ej – a slip of my tongue. jag är alltför väl medveten om skillnaden mellan viktminskning och ätstörning. jag måste haft tankarna någon annanstans. sen kanske jag kan tycka att min förseelse inte står i proportion till din ilska. hoppas att du får en fortsatt bra sommar

    1. Tack för att du skrev detta. Var inte bara du utan flera som skrev och tog illa upp. Speciellt då jag skrev att jag mådde dåligt. Men förstår, det är okej är fint av dig att du skriver. Man kan göra misstag. ?

 2. Heja heja dig! Du kommer klara behandlingen galant! Bara du inte rusar på! Och du kommer ju ha saker med dig hela livet, men det kommer bli lättare att hantera dom allteftersom.

  Ha en skön helg finaste du!

 3. Du verkar njuta av livet just nu. Sommar, värme, inga måsten och bara vara. Ditt sommarliv borde hjälpa dig att inte tänka på ätstörningar ett tag. Hoppas det i alla fall.
  Ja, vilken ljuvlig sommar:-)

  PS. Tjejen! Du är aningen hårt i dina kommentarer. Vi som skriver gör ju så gott vi kan. Om man inte själv lider av en sjukdom, oavsett vilken, så kan man ju inte förstå hur den som drabbats känner. Är övertygad om att vi alla gör så gott vi kan för att ”hjälpa” dig och muntra upp dig. DS.

  1. Jo det gör jag. Problemet är väl att ätstörningar alltid är närvarande, vilket gör det svårt att njuta till fullo.

   Visst är det kanske så men tog illa upp, att jämföra en sjukdom med viktminskningsprogram är ju helt olika saker. Det är inte som att jag går på fatcamp jag kämpar med en sjukdom som drar ner mig djupt. Dessa läser bara en gång i veckan när jag deltagit i fem en fredag så tror därför att de bara läste en mening liksom.

   1. här måste jag protestera. jag läser din blogg mer än om fredagar. åtminstone har jag gjort det fram tills nu. dessutom läser jag – självklart – mer än första meningen! jag förstår att du har det jobbigt med din sjukdom, men du behöver kanske inte underskatta dem som svarar på din blogg för det. BP har alldeles rätt.

 4. Jag kan ligga vaken om nätterna och fundera över vad jag inte borde ha gjort, eller gjort bättre. Jag är väldigt lätt orolig av mig. Så ligger och tänker på det mesta, även framtiden. Detta är något jag jobbar på men ja det är vad som kan hålla mig vaken om nätterna 🙂

 5. Vara ledig hela livet? Utan ett jobb att gå till, arbetskamrater, jag hade nog inte kunnat tänka mig det. Möjligen kanske som egenföretagare…
  Jag har förstått att du är en sommarälskare, själv är jag en vinterälskare som längtar efter att sträcka ut på sparken i vinter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: