I lördags stod det kräftskiva på agendan. Det var jag, Björn och William, Williams farfar och hans sambo. Williams farmor och hennes karl, samt Emma som är Williams faster som åt gott och hade det trevligt ihop. I regnet som öste ner, men vad gjorde det? Maten var god och vi hade en härlig stämning. Det var första tillfället på flera veckor som jag var byxor och långärmad tröja. Nu börjar sannerligen hösten här i Dalarna.

William och Björn har byggt en mjölkpall. Igår var den klar, på den satte de en motor som varit på en av Björns gamla raggarbilar som numera inte finns kvar. Det blev plantering av blommor i den, lite rolig idé och fint blev det också. Skilla fick sitta bredvid som en associerar.

Björn höll i tipspromenaden i Kniva igår, jag hade gjort barnfrågorna men visste inte de för vuxna. Så tanken var att jag skulle gå runt. William skulle sätta upp frågorna efter vägen. Hinner precis börja gå när han ringer i panik och vill ha hjälp så fick stressa igenom tipspromenaden och hann därmed inte svara på en endaste fråga. Men ja sådant är livet. Så istället fick jag och Skilla hålla sällskap med Björn ett tag efteråt, vi åt sedan middag hos Björn på kvällen.

Vid 23:00 lyckades jag med den stora bedriften att norpa åt mig den nyaste muminmuggen som är för mumindagen. Lyckan var TOTAL jag och LillafrokenHurtig (besök hennes fina blogg, hon har precis gift sig) hade pratat innan om att försöka beställa två ifall någon av oss inte lyckades få en. Men vi båda fick tag på som tur var, så det väntas alltså två muggar för mig. Eftersom dessa endast säljs i begränsat antal och kommer gå för runt 1000 lappen på Tradera känns det bra med en reserv mugg. Såg att jättemånga inte ens fått någon.

Kanske ska tillägga att jag i mående inte är i tipp topp. Jag kommer vara hemma från jobbet tisdag-måndag då jag ska på läkarbesök. Har ju som tidigare skrivit fått veta att jag troligen har PTSD som skall behandlas och många minnen gör att jag mår otroligt dåligt vissa dagar. Det pendlar rejält, men då vet ni.

12 kommentarer

 1. Vilka härliga bilder! Egentligen en perfekt avslutning av en lyckad semester. För jag tror att du ändå haft skoj under din semester och att du/ni gjort massa roliga saker tillsammans. För visst har du kunnat njuta liiiiite i alla fall!!! Hoppas det!
  Bra att stanna hemma några dagar extra. Hälsan går först, alltid.
  BP recently posted..Glad måndag

 2. Åh kräftor. Det är ju så gott. Längesen jag var på en kräftskiva, men det lilla viruset ställer allt till det för oss en del.

 3. Vad trevligt med kräftskiva, det får väl bli under hösten här antar jag.
  kul med ett projekt tillsammans med sonen, det blev fint med pallen.
  Minnen är på gott och ont, de svåra som man förträngt ploppar upp förr eller senare, och man ramlar ner, så är det nog för oss alla som har “tung ryggsäck”
  Hoppas du snart mår bättre.
  marianne recently posted..Första dagen i veckan

 4. Vad härligt det låter med kräftskiva även fast det regnade. Det är flera år sedan jag käkade kräftor. Det var när jag bodde på behandlingshemmet men vet att det är så gott. Vad fin mjölkpallen vart och kul att du kunde sätta blommor i motorn. Det vart så fint. Hoppas du får behandling så du kan börja må bättre snart. Kram

 5. Här hos oss kallas Din mjölkpall för mjölkbord och en mjölkpall är/var en liten trebent pall som mjölkerskan satt på med en hink mellan knäna när hon handmjölkade, när jag var barn så hade vi nån ko som min mor handmjölkade och resten av besättningen blev maskinmjölkad.
  Men det blev fint oavsett vad det nu heter beroende på vars vi bor. Kul med något eget, hembygget.
  Ditt mående… jag önskar jag kunde ge Dig en kram, finnas där när Du mår som sämst <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: