Alltså jag måste gnälla som VANLIGT. Men sån är jag, jag är en gnällig pessimistisk typ. Folk som känner mig vet att jag är sån och alltid varit. Ändå är jag betydligt mildare och gladare nu än jag var för 10 år sedan. Men som sagt jag är en pessimistisk, synisk och förbannat gnällig och irriterad människa. DOCK kan skämta med det så jag kan faktiskt göra min sura och lite bittra syn på livet med mycket ironi jävligt roligt för andra. Antar att det är på grund av de jag har vänner. Dessutom tror jag att jag är förbannat snäll också, jag försöker ställa upp. TROTS min negativa, bittra och sura syn på livets bördor och krav.

Hur som helst, dessa jäva mamma tävlingar. Såg nu att det går någon där man ska utse bästa mamma bloggaren. Kunde inte låta bli att kolla vad det var för jölligt fjoll folk pysslar med, och vad är de? Jo nått jävla skit där bästa mamma bloggaren ska utses. Det roliga är att dom som nomineras är precis samma som nomineras i tv, skyltas i radio samt tidningar. Det är som lucia i skolan all over again. Jag har följt såna där populära bloggar i början innan deras glanstid. Men så fort dom börjar glänsa tappar jag intresse. Det känns inte längre personligt att läsa om folket som skriver, dom tycks bli så självupptagna och inne i sin “populär” värld att dom inte skriver om de som faktiskt fångade folk från början. Därimot skriver dom om “gratis bio”, gå med i ditten och datten. Det som en gång var att beskriva sitt liv på ett intressant sätt blir som att läsa ett reklamblad från typ “sverigehäftet”. Det finns sjukt många bra mamma bloggare där ute. Jag har sett många, helt anonyma men dom skriver för sig själva inte för läsarnas skull precis på samma sätt som alla nyvald till lucia gjorde för 1-1½ år sedan. Dom kanske får 5000000000 läsare per dag men dom förlorar en i samma stund som dom förändrar bloggen. Jag själv läser för att få ut något av det, inte för reklamen och av beundran och önskan att KANSKE omnämnas i dom populära tjejernas gäng. Där stjärnan och den mest populära får bli Lucia, precis som i grundskolan.

3 kommentarer

  1. 2009-11-11 @ 15:34:35

    Haha, ja det brukar ju vara så att i “dom lugnaste vatten simmar dom fulaste fiskarna” så om nån skriver om sitt puttinuttliv som om det vore så perfekt så blir iaf jag misstänksam..

    Det i tidningen är om otrohet..Haha.. Hon hade hittat mig på FL i nån tråd där jag hade yttrat mig om det hela. Får se vad det blir av det. Tackade ja till att medverka i alla fall..=)

  2. 2009-11-11 @ 13:42:09

    Haha.. Du är som jag hör jag..=) Jag är en tvättäkta pessimist men kan ändå driva med mig själv och finna det lite underhållande…=) Älskar när folk är cyniska och lite bittra (på rätt sätt)
    Det där med mammabloggartävlingar känns så jobbigt att jag bara klickar förbi sånt när jag stöter på det i bloggvärlden.. Det ska ju tävlas i ALLT nuförtiden och det är aningens tröttsamt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: