Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

90-talets pinsamheter.

Gah, kikade på en video från 90-talet där med me and my kan ha stavat fel, var med. VILKA jävla kläder och låten sen? Snacka om att man inte kan anklaga nittitalet för att ha svåra texter. Jag minns typ i fyran på klassfesterna alla lyssnade på dom, rednex och sen typ absolut dance 6. Det var liksom klassikern. ALLA tyckte det var så sjukt bra musik. Så här efteråt inser man att man inte ens fått lära sig musik på den där tiden. Minns dock i femman när jag hörde e-rotic första gången. Jag bara ÄLSKADE sex on the phone. Det är sant, jag brukade lyssna lokal radion varje lördag så ringde man och önskade låtar till varandra. Dock blev man alltid chockad när folk vågade önska den snuskiga låten sex on the phone. På det där stället kunde man också ringa och vinna saker. En gång vann jag över en kille som var 18. Minns att han var arton för jag var bara 12 år och tyckte det var riktigt KUL. Vann filmer till ett värde av 500, det var väldigt stort. Filmerna var mest barn/ungdoms filmer så jag var jätte glad för dom faktiskt. Var ju VHS på den där tiden hade ingen DVD tror inte ens det fanns, och fanns det var det nog en LYX-grej som normaliteten inte hade.

I alla fall så måste jag säga att nittitalet ändå skämde ut oss många gånger. Dom flesta har nån gång ägt tajts och då menar jag inte leggings i den bemärkelsen som är idag, våra var ofta i skrikiga färger + att man gärna skulle ha en toffs som var våfflad på huvudet typ. FULT som fan. Och strumporna mina kära läsare dom skulle man liksom först dra upp för att sedan dra ner så dom låg som tyckta korvar mot benen.
Sen fanns det också MIDJEVÄSKOR, alltså för er små som inte upplevt 90-talet så är medjeväska något man sätter i midjan och har dragkedja på. Denna ”praktiska” och glömde jag nämna FULA sak stoppade man sina tillhörigheter i för att slippa ha dom på armen, DÄR väskor ska sitta.

Förutom detta mode, så var jag en av dom som köpte silver-jacka alla robyn och jag hade även bomber-jacka *host host* , jag tyckte jag var SKIT frän. Idag otroligt pinsam.
Jag hade också självklart skor från TP med tjock sula, var liksom vinterskor med riktigt tjocksula och väldigt speciell snörning, ovan på dessa använde jag mig av marwin pants och sedan crocker eller fruit of the loom huvtröjor. Jag köpte också diverse olika färger på marwin tröjorna. JC var nämligen den ända affären som man handlade sina kläder på från hålan jag är uppvuxen i. Alla sprang i platåskor ÄVEN jag. Jag minns dock NÅGOT bra med 90-talets kläder, JC hade sjukt sköna trosor. String marwin pants hette dom. Dom var helt UNDERBARA, mjuka i bomull och väldigt bekväma. Sen FILA kläder. Det var verkligen slutet av nittiotalet. JAG älskade min fila tröja och fila skor. Fila tröjan var det en jävel som knyckte för mig, men skorna slet jag med hälsan. Jag tyckte FILA var det snyggaste klädmärket som fanns.

Fanns dock saker jag aldrig ägde och är glad över så här efteråt, skipants skiter i om dom är inne nu dom är AS FULA, wo tang clan kläder (tror mest karlar använde dom men fanns tjejer också) , buffalo skor, ÅH vad jag ville ha såna. TACKAR mig lyckliga stjärna att jag INTE köpte det. Hade varit förfärligt att ha såna bland mina beganade skor lista.

Det här blev ett litet nostalgi inlägg. Sånt är trevligt. Det bär mig ändå tillbaka 10 snart 20 år i tiden. KÄNNS skrämmande tiden går så sjukt fort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.