Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Lärarprogrammet Sjukdomar Småbarnåren

HEJ alla glada människor.

Kom och tänka på den där dryga hunden från hanna barbera? För er som hade trean när ni växte upp. Var rätt exotiskt på den tiden. ALLA hade liksom inte råd med parabolanten. Men jag hade trean så jag minns även SKURTS jul. De ni, med julatåget och hela kitet. Gillade egentligen aldrig hanna barbara, som typ stoppa duvan var mitt hat program. JAG hatade både duvan och piraterna? Eller vad var dom?

Idag ska jag hinna med MASSOR med saker. Har röst dock hes men sonen bara MAMMA du kan prata idag. Jag bara, YES hjärtat din mamma kan använda sin röst! Mycket stora framsteg. Jag ska bege mig till stan, handla alkoholhaltigadrycker på ”nya” systemet. Problemet är att det blir helt nytt för mig. HAR nämligen inte varit in på nya. Systembolaget har nämligen flyttat här i stan så det är i mindre lokaler och mer utblottande. Nu om jag ska köpa sig en bärs så visar man hela Falun att ”HALLO där är en alkis” jag funderar på om det är ett slags sätt att få oss att dricka mindre alkohol. I alla fall oss som är som ja, folkskygga idioter.
Jag är rätt folkskygg när jag inte orkar med folk. När jag umgås med folk är jag social men jag behöver också MIN distans till människor. Ändå är jag väldigt lika mig på nätet som jag är IRL. Säger det jag tycker, är en otroligt soft person, HATAR orättvisor men tycker också att folk får skylla sig själva.

Nu är det väldigt på tapeten i skolan hurvida barn ska få leka snöbollskrig, jag tycker så här ha en fotbollsplan eller liknade och där får ungarna leka och den som ger sig in i leken får leken tåla liksom. Många anser då att det kan hamna stenar i osv. MEN herre gud? FOLK har lekt snöbollskrig i alla jävla år, inte fan har något dött av de. De är precis som att barn numera inte får smaka socker alls på vissa förskolor där man infört sockerfria förskolemiljöer. JAG vill fan spy på sånt, MAN ska inte ha kräm, oboy osv. MEN va fan skadar en glass en gång i månaden vid månadskalas för barn? Jag tror det är viktigt att ha en SUND inställning till allt. Att totalt bojkotta saker tror jag ger motsatt effekt. Som jag minns när jag var lite var och varannan unge skulle få pengar om dom hade godisförbud i ett visst antal månader. IDAG är majoriteten av dessa barn överviktiga för dom åt godis som galningar när dom väl fick. Bättre då att tänka att, på lördagar får du godis (eller hela helgen, de som passar ens familj) men på veckorna så får du äta vanlig mat. På förskolan får du glass en gång i månaden osv. Men att helt utesluta det? Det blir lika lockande som när man säger till tonåringar att DU får inte dricka alkohol, då dricker man alkohol. Alla inten är de som är mest lockande. Förbjuder vi sånt, så kommer man ångra sig i framtiden. DET känner jag mig rätt säker på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.