Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

Söndag med 9 dagar kvar till sommarlov.

021
Idag har jag och William haft en lugn dag, eller jag har nog haft det mer lugnt än William. Björn hämtade upp William här och tog med honom till Kniva, så då passade jag på att jobba en liten stund, jag hann även med att sova en stund. När William och Björn kom hem bjöd jag på tunnbrödsrulle åt oss allihopa. William sprang sedan upp till grannen och så passade de på att umgås en stund medan jag och Björn tittade på Mad Men. Mot kvällen läste jag Harry Potter för William och efteråt pratade vi om att det nu bara är nio dagar kvar tills han får sommarlov. Tiden, jag blir förundrad över hur tiden kan gå så fort.

Alltid i sommarlovstider tänker jag tillbaka på när man själv var barn, hur man dessa dagar innan sommarlovet gungade ute på skolgården där på Kyrkbyskolan i Orsa med syrenblommorna i bakgrunden och längtansfulla blickarna mot Parkkiosken som serverade glass och godis. Hur man sprang hemåt med och kände hur livet lekte. Hur varje dag närmare sommarlovet var så förgyllt med en längtan, längtan av lek och sönderslagna knän med plåster. Det är något speciellt med lukterna just nu, denna tid när syrenen blommar och häggen doftar, maskrosor tränger upp genom asfalten och någonstans där och nu lever man, man lever så mycket mera.

022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa