Dark Mode Off / On
Böcker

Bok: DET ÖVERGIVNA HUSET av Emma Askling

IMG_4917.JPG

Som ni vet har William legat på sjukhus. Samma vecka som han lades in där så fick jag hem en bok i brevlådan, boken heter Det Övergivna Huset och är skriven av författaren Emma Askling. Under tiden William låg på sjukhuset och vi läste den varje kväll. William uppskattade verkligen boken, och jag med. Jag som förälder rekommenderar verkligen föräldrar och lärare till barn i mellanstadieåldern att läsa denna för sina barn. Boken berör ämnen som adoption, samhällsstatus, asyl, sorg och den berör glädje och lite övernaturligt. William ropade bokstavligen, LÄS mer efter varje kapitel och det är ett bra betyg. Du kan läsa mer om boken på Emmas hemsida, Adlibris eller Bokus.
Bokens huvudkaraktär är Lo som flyttar till det lilla samhället Åtvidaberg  med sin mamma efter att de båda fått en mystisk lapp som låter dem hyra en lägenhet gratis i 6 månader. Samtidigt har en pojke mystiskt försvunnit och ingen vet vart han befinner sig eller varför han försvunnit.

Nedan följer Williams recension av boken:

Den här boken borde ALLA läsa. Boken var spännande och jag tror att den funkar för barn som går i trean också, även om karaktärerna börjar femman i boken. Den var spännande och man visste aldrig vad som skulle hända. Dessutom var det så mycket roliga ledtrådar, jag visste aldrig hur boken skulle sluta förrän i slutet. Boken var jättespännande och man ryste till lite ibland, men det var bara positivt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: