Dark Mode Off / On
Läraryrket

Efter en lång arbetsdag.

047

Idag efter jobbet var jag väldigt glad att William stod för middagen, det var både gott och väldigt skönt att kunna lägga sig på soffan och bara softa. Vi slutade 17:00 idag då vi haft APT, och imorgon slutar jag 17:00 igen. Nu kommer såna där långa dagar att prackas in igen. Av någon underlig anledning är det alltid på våren som det kommer extra dagar och helt plötsligt står man där med underskott av tid. Är det inte märkligt?

Jag tänkte i alla fall att jag ska försöka göra en lista över saker, kanske det minska den stress jag just nu känner på mig. En lista med allt jag tycker är viktigt under varje vecka, och sedan kan jag bocka av allt jag gör för att se alla måsten försvinna. Jag avskyr verkligen måsten! Det är stressigt och väldigt jobbigt att leva upp till massor med måsten. Känner ni igen den saken?

Något annat var att jag fick ett paket idag, det finns nu nere på stan på Ica Supermarket men orkar verkligen inte hämta ut det idag.

Vad har ni gjort idag?

86 Comments

 1. Jag gillar inte heller stress och måsten.
  Igår och idag har jag jobbat extra på dagis .
  Lite kul med miljöombyte 😀
  Nu ska jag ta det lugnt när barnen somnat och kanske gå en sväng på löpbandet,så tråkigt väder att gå ut i 😀
  Kram

 2. Så underbart vacker bild, verkligen..Usch det låter jobbigt med så långa dagar och du som har ett jobb som du måste ha huvudet med hela tiden.. Skulle jag jobba som lärare och allt som innebär så skulle jag nog somna på lektionen =) Hoppas att de långa dagarna är över snart för dig..

  Kramar om

 3. Jobbat klart mina 10h idag =)… går nu in på 2vckor med långa pass samt kvällar nu! Sen blir det Polen när dessa veckor är avklarad, wohooo!! Kommer ihåg att mina klasskamrater hade en massa lediga dagar och lov på vårkanten fram till sommarlovet, en annan valde att jobba på de dagarna S Spontant skulle jag inte tyckte att det var konstigt med underskott med tid men jag vet heller inte hur lära-arbetstider funkar… Hos mig så rullar det som vanligt oavsett vilka dagar det är, skööönt för min del iaf! Ha en super TREVLIG fortsatt VECKA, kram tjejen<3

 4. Tycker listor att bocka av är jättebra, känns som en belöning nästan när man får bocka av nåt man gjort!:)

  Själv har jag jobbat och sen hämtat ut mitt nya objektiv som kom idag…så nöjd!:)

 5. Åhh en sådan vacker bild! Listor är inte alls dumma.Det känns som om man lite har kontroll på.dagen och dessutom infinner sig en känsla av tillfredsställelse för varje sak man prickar av.
  Jag bor på landet med djur och så.Min vardag behöver inte bli så inrutad om jag inte vill men visst är rutinsysslor sega.Sen är det lite avkoppling att läsa bloggar och få lite smak av den civiliserade världen.Jag tror bestämt att pollen har kommit tidigt i år.Näsan rinner lite,en trötthetskänsla med huvudvärk lite till och från.Men det går väl över även om det är segt just nu.
  Bra att du fått maten serverad,han är duktig kille din son.

 6. Jag har gjort mig av med väldigt många måsten. En del kan man bara stryka och en del kan man leja bort…
  Dom få som återstår är uthärdliga?

 7. Oj vad jobbigt med långa dagar.. Så himla typiskt att det kommer på våren när man bara vill hem!

  Vilken härlig son du har som stod för maten! 😀

 8. så fin bild! 🙂

  sv; ja det är många som är förkylda och sjuka nu tyvärr. jag hoppas att jag blir piggare och frisk snart igen 🙂

 9. Måste är inte roligt och en sådan lista tror jag är en bra grej. Allt handlar ju om prioriteringar här i livet och för att påminna sig om och inte ryckas med för mycket i alla måsten tror jag det är en bra grej att göra en lista som påminner en om vad som fakriskt är viktigt här i livet. Att barnen, vänner och familj är mer värda än lite extra klirr i kassan, att lite egentid i soffan kan vara bra mycket mer värt än ett träningspass på gymmet eller en ny sängram. Materiella ting och fasad i all ära, men det finns viktigare saker här i livet än det 🙂

  SV: Lyssna, det tycker jag! Tycker de är riktigt bra 😀

 10. Vackert !!

  Här har vi inte vart utanför dörren !
  V är nu inne på dag nr 7 med sällskap av herr feber ( jag trodde inte det var möjligt att vara sjuk så länge, men enligt läkaren på VC går det tydligen något virus nu och feber i 7-10 dagar är inte ovanligt !? )
  Riktigt tröttsamt, men idag har vi roat oss med att bygga en lego polisstation och en helikopter som V fick i present igår.
  Vad vi ska göra i morgon vette tusan…
  Jag klättrar snart på väggarna här ! 😉

 11. Ibland måste man släppa på lite måsten, för att minska på stressen. Känner så väl igen mig där! Tex städning finns kvar till en annan dag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: