Mentalt sommarlov.

IMG_7272

Det slog mig idag när jag var på jobbet att kroppen är inställt på någon form av mentalt sommarlov. Jag orkar inte jobba fullt ut och efter helgen med värme, avvikande aktiviteter och dessutom lite helg var det som att hjärnan redan slagit av och inte alls tyckte att jobb var det roligaste att syssla med just nu. Kanske det också finns en viss motvilja till jobbet för att man är trött, man ska samtidigt köra helt om för att lämna och starta mitt i en redan full fart och stressig verklighet. Ibland undrar man hur hjärnan fixat allt i stress.

Jag tog Björns bil till jobbet idag för första gången, det var riktigt härligt faktiskt. Det gick fort och dessutom kände jag att det sparade tid och ja, det var helt enkelt inget jag direkt klagar på att jag gjorde. Det känns lite som att jag borde köpa en bil, och på ett vis är det nog något jag vill göra också. Vi får se hur jag gör.

Dagens inlägg är med bilder av blommor, båda tagna igår. Den övre med min systemkamera Canon eos 70D och den nedre med min Iphone 6s. Blommorna nedan är Björns bukett med rosor som han fick av mig och William igår när han fyllde år.

Nu ska jag fixa med tvätten, och sedan ska jag ta en stund tillsammans med William innan det är dags att lägga sig, ryktet påstår att det blir åska idag så måste komma ihåg att dra ur alla apparater här hemma. Hur gör ni med sånt? Drar ni ur, eller bryr ni er inte om sådant?

img_1583

 

 

 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Mentalt sommarlov.

  • 7 juni, 2016 at 21:05
   Permalink

   Är nog så, nu får man väl peppa inför semester :). Får du någon i sommar?

   Reply
 • 7 juni, 2016 at 20:56
  Permalink

  Idag har jag känt precis som dig på jobbet och det har varit sjukt segt! Kram

  Reply
  • 7 juni, 2016 at 21:22
   Permalink

   Hehe tror du missuppfattade där ;). Jag är inte skadad på något sätt utan menade att hjärnan slagit av jobbet ;). Den tänker på annat hehe.

   Reply
 • 7 juni, 2016 at 21:28
  Permalink

  Vackra blommor! Ja hjärnan slår av ibland! Jag har haft en väldigt rörig dag på jobbet idag så huvudet var trött när jag kom hem. Det var delvis därför jag fixade min sommarplanering för att rensa huvudet från annat. Nu är huvudet där det ska vara igen 😀 Jag bor i lägenhet och brukar inte dra ur några sladdar i samband med åska, men om jag hade bott i hus så hade jag säkert gjort det. Jag var hemma hos en väninna för många år sedan och sov över och mitt i natten slog åskan ner i telefonledningen så det blev ett svart bränt stäck utmed ledningen inne i huset och så luktade det bränt. Det började inte brinna tack och lov, men teleledningen slogs ut. Hoppas du får en fin kväll 🙂

  Reply
  • 7 juni, 2016 at 21:34
   Permalink

   Tack :D. Visst är det så :). Bor också i lägenhet, men känner mig ändå lite oroad över sånt där. Känns läskigt om det skulle slå ner :S. Bor i ett gammalt hus med i och för sig, här är det inte några nya ledningar direkt :/

   Reply
 • 7 juni, 2016 at 21:44
  Permalink

  Jag drar ut allt som bara går, för är livrädd. Åskan slog ner i pappas hus när jag var litet barn och det sitter i huvudet haha!

  Reply
 • 7 juni, 2016 at 21:50
  Permalink

  Det åska på rejält här ett tag och jag drog ut all ström

  Reply
 • 7 juni, 2016 at 23:06
  Permalink

  Haha jaa i det läget befinner jag mig i nu också.. men det blir inget sommarlov eller någon semester för mig inte =)

  Reply
  • 12 juni, 2016 at 20:48
   Permalink

   Haha tror man blir så. Tråkig för dig, men du får försöka tänka sommarlov de dagar du är ledig ☺️

   Reply
 • 8 juni, 2016 at 01:09
  Permalink

  Jo,jag är alltid noga med att dra ut sladdar.Bor ju på landet och här slår det ofta ner vid åska.
  Tjusig bukett!

  Reply
 • 8 juni, 2016 at 20:14
  Permalink

  Lite samma här ska erkännas. Har redan gått på semester trots att det är några veckor kvar. Idag fick jag inte mycket gjort på jobbet :/

  Reply
  • 12 juni, 2016 at 20:14
   Permalink

   Visst är det så där mot slutet! Hjärnan är på ledighet och vill gärna vara ledig ☺️

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: