Antagen till Specialpedagogprogrammet!

I augusti 2008 började jag på lärarprogrammet på Högskolan Dalarna, jag hade en dröm om att arbete med barn som inte har det så enkelt i livet. Barn som får kämpa lite extra och som behöver det där lilla extra för att skolan ska motivera dem. Jag läste kurser i svenska som andraspråk och jag läste även lite specialpedagogik som bara gav högskolepoäng men inget annat. Men där någonstans fanns ett mål att en dag bli specialpedagog. Jag tog min examen sommaren 2012 och förra året sökte jag till specialpedagog på skoj men det var förtidigt för att komma in, jag saknade yrkestiden som krävdes. Så jag sökte i vår igen, då började strulet kring min examen som visade sig vara fel och jag fick dubbelexamen och allt detta kan ni läsa mer om här. I och med detta stod jag också först som obehörig på specialpedagogprogrammet igen, jag fick ringa och e-posta tills allt blev klart och jag var behörig. Min behörighet skulle ju inte förändras för en högskolas slarv från början. Så jag har väntat på beskedet, skulle jag komma in? Fanns det möjlighet att läsa på Mälardalens högskola som jag helst ville in på? Jag har väntat tills idag när antagningsbeskeden skulle komma, jag besökte sidan och fick där se att jag var antagen på båda mina val. Jag tog så klart och tackade ja till Mälardalen, den högskolan ligger närmast Dalarna och en vän och före detta kurskamrat ska också läsa där.
Jag kommer bli student i höst och i tre år framåt igen, student på halvfart och som kommer plugga för egen maskin. Inga studielån eller studiemedel denna gång, jag kommer ju att jobba som vanligt. Men på mina villkor och med målet där framme om 3 år. Det känns så himlans roligt! Jag är riktigt glad idag! Jag har också lagt denna i en egen kategori här på bloggen, den får heta specialpedagogprogrammet!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

46 thoughts on “Antagen till Specialpedagogprogrammet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: