Dark Mode Off / On
Tv-serier, film & musik

Dokumentär/PODtips – P3 dokumentär Tvångssteriliseringarna.

Jag tog en promenad nu på morgonen och slängde på en POD som heter P3 dokumentär Tvångssteriliseringarna. Om du vill ha något riktigt intressant att lyssna på ta dig då tiden att ha detta igen, är både arg och upprörd! Jag tycker det är intressant med medicinhistoria och denna handlar om psykvården och hur man tvångssteriliserade framförallt kvinnor. Kvinnor som blev tvingade till att erkänna saker som inte var sanna bland annat. Ska inte säga för mycket men ta och lyssna på denna.

Kvinnoperspektivet finns genom och det gör ont i mig.

LÄNK

42 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: