Dark Mode Off / On
Böcker

Elsa Beskow – En barndom med vackra bilder och fina texter.

img_2734

När jag var liten köpte min mamma böckerna skrivna av Elsa Beskow till mig. Ja inte allihopa men jag hade några stycken, som Tomtebobarnen, Solägget, samt en sångbokJag vill även minnas att mina syskon fick en liten del med böckerna också. Jag älskade att titta på bilderna och jag minns att det var lätt att hänga med i texterna eftersom det var på rim. img_2735

Jag har nog alltid varit sådan som tyckt om fina bilder, det liksom känns i kroppen på mig med riktigt fina bilder. När William döptes fick han en Tomtebobarnen service av sin pappas farmor och farfar. Den är jättefin och den använde han flitigt som liten. Jag har därför älskat Hemtex som tagit in fina örngott, muggar och annat med dessa motiv. Dock har jag inte handlat eftersom det inte direkt känts helt läge att införskaffa sig sängkläder eller liknade med något som inte kommer användas så flitigt.

img_2736
Men så igår på Hemtex hittade jag dessa två muggar för 99 kronor styck, men med 30% rabatt. Jag köpte dessa muggar utan att tveka, dessa fina juveler står nu inne i mitt vitrinskåp och ser fina ut. Det ena är på Familjen jordgubbe och den andra på Videung, jag får medge att jag sjungit ”Sov du lilla videung” till William så många gånger när han var bebis medan jag ammade honom. Den är nämligen en sån där sång som är så vackert gullig och glimmar upp våren när det är snöigt och kallt.

12 Comments

  1. Åååh Älskade Elsa B =)… kallade henne alltid Tant B när jag var liten! Vi… eller pappa egentligen S… har alla hennes böcker, välbevarade så de är riktigt värdefulla. Tror 3-4 av dem är signerad av själva Elsa själv eftersom mina gammelfastrar kom kontakt med henne när de jobbade i biblioteket i stan. För mig är Elsa en barndomsminne och en förebild <33 Jag satt alltid med böckerna uppradade när jag skulle rita&måla, för att få inspiration till mitt egna skapandet. Skriver igen: Älskade Elsa!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: