namnlost-1

Idag lagade jag en enkel vegansk indisk gryta. Det var väldigt simpelt och gott, dessutom gick denna middag för 3 personer och två matlådor på sammanlagt 80 kronor. Så det var inte direkt en dyr middag om man säger så.

Ingredienser:

Krossade tomater jag tog 2 förpackningar
2 dl röda linser
1 gul lök (jag plockar bort detta)
3 vitlöksklyftor (plockar bort)
3 msk mango chutney
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen nejlika
1 tsk koriander
1 kanelstång
Chiliflakes här pepprade jag bara på.
Malen ingefära

Hacka löken och pressa vitlöken, stek i olja tillsammans med kryddorna. När dessa fått lite färg häll i krossade tomaterna, linserna, kanelstången och mango chutney och låt allt koka upp. Jag hade detta på svag värme i 15 minuter samtidigt som jag värmde riset så det fick koka och dra i sig en stund.

Bedömning av rätten:

William och Björn tyckte båda det var jättegott. Björn sa ganska tidigt att det var en söt smak. William tyckte att krossade tomaterna var framträdande. Jag personligen tyckte det var rätt starkt men gott. Helt klart något jag kommer laga igen, det är väldigt enkelt och perfekt mat att äta så här mitt i veckan. Jag sa vid middagen idag att det känns väldigt roligt att laga veganskt och vegetariskt eftersom jag känner mig riktigt bra på detta. Jag märker nämligen att maten blir god och William som tidigare ätit en portion av min mat tar nu gärna mat en gång till. För mig är det ett väldigt bra betyg.

Bon appetit!

18 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: