Idag skulle jag som sagt till företagshälsovården och därmed var jag ganska laddad. Jag åkte mot Borlänge runt nio på morgonen och var framme runt halv tio. Strax efteråt kom min chef och sedan kom beteendevetaren jag går hos. Vi gick sedan in i ett konferensrum för att diskutera framtiden. Jag hade redan när jag åkte dit en plan, jag mår så pass bra nu att jag vill försöka jobba igen. Därmed blev det bestämt att den 9/1 börjar jag arbeta 25% för att trappa upp till 50% i slutet av februari och sedan 75% någon gång i april/maj. Det står i mina papper men är osäker på exakta tidpunkter så här i huvudet.

Hur som helst så var det dags för årets julklapp från jobbet som min chef frågade hur jag ville göra med. Jag sa då att jag kunde följa med till skolan så det gjorde jag. Det här var ett stort steg för mig, jag har inte besökt skolan sedan jag berättade läget för mina elever i augusti och har heller inte besökt Borlänge på platser där jag kunnat möta någon. Men jag kände mig redo förra veckan för att hälsa på eleverna, och idag kändes det som en bra dag när jag var i Borlänge och även om det var totalt oplanerat och spontant kändes det helt rätt. Jag fick min julklapp och gick sedan neråt för att gå till elevernas korridor. Jag var hemskt nervös, men jag ville verkligen inte låta min panikångest skulle vinna över mig. Sedan så får jag väl erkänna att jag också kände mig nervös för reaktionerna, hur skulle jag upplevas, skulle eleverna bli glada, arga? Jag gav mig verkligen ut på djupt vatten men jag tog mig dit i alla fall. När jag närmade mig i korridoren hör jag en välbekant elevröst som säger ”MADDE! HEJ! Jag har saknat dig” och springer emot mig och ger världens kram. Jag kände hur jag fick försöka hålla tillbaka tårarna medan jag sa ”Jag har saknat dig också”. Sedan knackade jag på dörren och öppnade, det blev ett ljud av inandning därinne i klassrummet medan jag sa hej. Sedan hör jag hur en elev frågar ”FÅR man ge dig en kram”, och jag svarar ”Ja det får man” jag fick en hel klass full med kramar. Möttes av mina fina elever som jag många nu känt sedan 2012, jag försökte hålla tårarna borta men jag kände verkligen hur nära jag var att börja gråta. Att se dem igen, att få hålla om dessa fina människor. Jag kände i hela mig hur mycket jag tycker om dessa elever, det var så fint att få krama om.

Jag slogs av hur lugn jag var där i klassrummet. Inte uppstressad, inte nervös och heller inte panikslagen. När jag träffade eleverna i augusti var jag så tom, så trött och så utan liv. Jag var så olycklig och så tröttheten, att jag bara ville sova. Fick frågan om jag fortfarande sover mycket och svarade att nej nu sover jag bättre. Fick frågan om när jag kommer tillbaka, fick höra att jag var saknad och en fin kommentar med meningen ”Det känns som en dröm att du är här”, ”Det känns som att jag drömmer” jag kände mig så uppskattad och saknad på riktigt. Hörde att någon sa ”Jag trodde aldrig jag skulle få se dig igen”. Alla dessa meningar och alla dessa ord. Det värmde upp mig idag, jag behövde det verkligen.

Det kan verka som en liten sak att kliva in i ett klassrum, att åka tillbaka till sin arbetsplats och få känna att man fixade att gå in där igen. Att känna att man klarade saken, att få gå in och faktiskt höra att man ser piggare ut. Jag vet att jag ser piggare ut, jag ser det själv och i helgen fick jag höra att jag skiner igen. Jag känner ju det själv också, att jag börjar vara levande igen. Jag har lärt mig att skratta igen, lärt mig att njuta av färgerna i livet. Lärt mig att våga säga ifrån, och våga visa mina känslor. Jag har hittat tillbaka till mig och den jag är, samtidigt som jag även hittat nya sidor hos mig själv. Jag är på väg framåt, att bli frisk i själen att bli ett med kropp och sinneslag. Jag börjar uppskatta livet igen och känner glädje och sorg, jag är åter människan som ler och skrattar. Jag är inte den jag en gång var, men jag är också någon jag börjar vilja vara.

Efter jobbet så åkte jag till Lisa en sväng och fick hålla i lilla bebis Alice, äta chokladboll och klappa på Cubus. Skratta med Lisa och ha det hur roligt som helst, jag kände där och då hur tacksam jag är över att ha sådan fin vän som Lisa. Är så glad att jag blivit vän med denna fina människa.

När jag kom hem från jobbet, drog jag iväg för att storhandla och sedan öppnade jag julklappen från jobbet. En helt UNDERBAR filt! Filtar kan man inte få för många av så det här var perfekt, jag älskar filtar.

60 kommentarer

 1. Åh det låter ju toppenbra 🙂 vad härligt att läsa!
  Så underbart att få sånt bemötande av eleverna, så värmande 🙂

  Hur gamla är eleverna? 🙂

  Sv: Biljetterna var ju slut .. de tog slut på 20 min sen biljettsläppet öppnade.

  Kram

 2. Åh, vilket härligt bemötande!!! Hoppas att det kommer gå bra att börja jobba igen- det verkade ju som att du orkade köra på många moment idag? Var rädd om dig bara och pausa lite emellanåt fast att du inte tror att du behöver det! Det är det jag jobbar med mest just nu, så lätt att köra på när man är glad!

 3. Ååååh!!! Man blir ju varm om hjärtat nu ^^… det förtjänar du helt klart detta! Från fina människor till en fin människa som du är. Njut och lev länga med detta <33 Ta hand om dig, må din lycka vara med dig!

 4. Men åh va glad jag är för din skull !! va skoj Håller alla tummarna som finns att det går bra o framåt!

  Tack söta känns lite bättre nu om än ont men vill inte va hemma mera så satsar på kvällsjobb i morg bara några jobb dagar denna vecka stor kram o fin tisdag

  1. Åh ja, det var verkligen den känslan. Fick tillbaka känslan för varför jag valde detta yrke. Denna fina känsla av eleverna men glömmer det alldeles för lätt <3

 5. När jag läste det här inlägget satt jag med ett stort leende på läpparna. Det gjorde mig så glad! Underbart att läsa att du är på G och ska börja jobba igen och vilket steg du tog med att kliva in på skolan och träffa dina elever. Ibland är Spontanitet det bästa så man inte hinner analysera för mycket innan 🙂 Gulliga elever du har 🙂

 6. Otroligt vad många som drabbas av stress och utbrändhet numer, trist utveckling i samhället 🙁 Jag passar iaf. på att önska dig en riktigt GOD JUL & Gott nytt 2017:)

  Idag tipsar jag om en butik med riktig lyx & glamour på bloggen!

  LOVE Maria

 7. Hej!

  Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är sjukskriven.

  Du kan ha rätt till ersättning från oss om du jobbar på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

  Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal/

  Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
  Du kan även kontakta oss via Facebook – https://www.facebook.com/afaforsakring

  Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
  https://www.afaforsakring.se/om-afa-forsakring/uppsokande-kundtjanst/

  Vänliga hälsningar
  Alicia
  AFA Försäkring

 8. Vad härligt det var att läsa det där. Vilket underbart möte med barnen du fick. Barn är verkligen underbara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa