Idag fyller du tjugonio år min lillasyster. Jag minns faktiskt när jag såg dig första gången på BB. Kanske inte så tydligt men minns ett stort rum med en balja i. Jag minns att jag surade och gick ut för något? Men jag tyckte om dig redan då, jag minns hur jag låg och pillade med mitt finger runt dina ögon tills du somnade. Hur dåligt jag mådde när du var sjuk som nyfödd bebis och mamma och pappa var borta så länge med dig på sjukhuset.

Jag minns hur du ofta följde med mig dit jag gick och hur mycket jag tyckte om dig. Du var ju min lillasyster, trots att vi blev osams så hittade vi tillbaka till varandra igen. Du sov ofta i min säng och vi berättade hemligheter för varandra.

Åren gick och jag blev tonåring först, kanske var det redan då vi började gå skilda vägar? Sen blev vi vuxna båda två och osams den där höstdagen 2010. Sedan dess har vi ingen kontakt. Jag saknar dig så det gör ont i hjärtat fina lillasyster! Jag saknar dig så mycket att mitt hjärta gråter! Älskade syster, kom tillbaka in i mitt liv igen. Jag vill så gärna ha dig tillbaka. 

Åren går och för varje minut inser jag hur onödiga saker kan bli så stora. Idag saknar jag henne som var mitt första syskon, som jag inte talat med på 6 år. Jag saknar henne så. 

20 kommentarer

 1. Så sorgligt att läsa? Jag har tyvärr en aning om hur det känns då jag och min syster bråkade så för några år sedan, då var det jag som exploderade och kände att “nu får det vara nog”. Jag blev besviken så ofta på henne så att jag inte orkade ha det så mer, kände att då är det bättre att inte träffas mer. Men som jag grät, jag mådde illa och det var det enda som fanns i mitt huvud den perioden. Men vi löste det, och nu har vi bättre kontakt än vad vi haft på 15 år! Men det var djupa diskussioner, från barndomen till vuxen ålder, många tårar och kramar! Jag förstår dig helt-ett syskon är ju den enda som delat en väldigt stor del av livet. Och som förälder, jag skulle gå sönder om mina barn förskjuter varandra? Jag hoppas för din skull att din syster till slut går med på att träffas för att prata ut!
  Josefine- snart påväg till Asien för sju veckor med familjen i Thailand! recently posted..Discokalas för en femåring!

 2. Hej
  Läste din inläg om din syster. Jag förstår dig,för jag har inte haft någon kontakt med min syster under flera år.
  För flera år sen ville hon gå till terapi med mig så att vi kunde lösa våra konflikter men då ville inte jag.

  Nu vill jag ta upp kontakten men det vill inte hon,saknaden finns ju alltid men man lär sig leva med det…
  Det är ett mönster i min familj verkar det som. Jag har två döttrar som är som hund och katt.
  När de har flyttat hemifrån lovar de varandra att aldrig umgåsmed varandra och jag vet och tror att det blir så i framtiden.

  1. Sorgligt verkligen, jag tror att många föräldrar tror att syskon alltid kommer ha varandra. Men så är det ju inte alls alltid. Så fint av dig att dela med dig av detta <3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: