Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – Varm choklad med grädde och polkagrisstång till frukost.

Alltså kalla mig galet onyttig. Men är det lördag så är det. Finns faktiskt få saker jag tycker är så himlans gott som varm choklad och grädde. Sen om man dessutom har kvar lite polkagrisstångar från julen så kan man passa på att hänga dessa på kanten av sin Mon Amie kopp och bara njuta av godheten.

Jag tycker att man ska passa på att njuta av livet. Man lever ju bara en gång, om det så betyder att man unnar sig rejäla sockerbomber lite då och då, men ändå promenerar och dessutom gör plankan varje dag. Tycker jag man får dricka något helt onödigt gott bara för att!

När jag blir tant ska jag leva på bakelser. Titta på min lösa hud på magen och tänka att, jag levde i alla fall. Jag vill inte längre att kroppsideal ska vara min viktiga punkt i livet. Det är inte värt det. Man ska leva medan man kan, hitta på saker som gör just sig själv lycklig och ta vara på dessa saker.

Det är sorgligt på ett vis att det först var när jag blev sjuk som jag insåg hur viktigt livet är. Det är sorgligt att det är först nu jag kämpar för att tala om för min kropp att den duger. Det har tagit mig nästan hela mitt vuxna liv att komma hit. Att hitta acceptans till den jag är. Men jag skulle först brytas ner helt fullständigt. Det är sorgligt men samtidigt nödvändigt. Jag är på väg, jag vandrar mot livet och vi börjar båda komma ikapp varandra för att försonas. Kroppen och själen blir ett tillsammans, jag känner det varje dag. Min inre gudinna talar till mig, vi ska bli till ett. Jag och hon, vi är på väg att bli samma och det är det enda rätta.

22 Comments

  1. Visst är det så, jag har ju själv fått uppleva den saken. Det är först nu jag förstått hur viktigt det är att njuta av sitt liv och acceptera sig själv <3.

 1. Håller med dig faktiskt! bra skrivet 🙂
  Man ska göra sånt man trivs med och göra just det som passar Dig 😉

  Ibland så blir det tyvärr så .. att först när man varit sjuk-så inser man det. På riktigt.
  Samma för mig!

  Sv: Tack 🙂 den har varit bra, blev en spontanträff på dan .. 😉

 2. Så sant allt du skriver, man är för kropps och utseendefixerad, det är jag med, jag är väldigt mycket så skulle jag vilja säga och fixerad vid rätt kost, det är jobbigt i längden, men såklart hälsosamt med

  1. Ja det är svårt det där. När fixeringen tar över ens liv när man inte längre tycker om sig själv. Det är ju fint att vara hälsosam, men inte när hälsosamt blir sjukdom 🙂

 3. Alltså den där frukosten hade jag också velat ha ?
  Men är det inte oftast så över lag i dagens samhälle? Känns om vi människor inte ”bryr” oss förrän något hemskt/oväntat händer ?❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa