Utmattningssyndrom -Tid hos beteendevetaren. 

Idag har jag varit hos min beteendevetare på företagshälsovården. Berättade om hur besviken jag är bland annat och om en känsla som äter upp mig inifrån.

Känslan av att svika någon, känslan av att prioritera sig själv framför någon annan och sorgen jag upplever med den känslan. Det var så skönt då när beteendevetaren säger “men tänk på att du sviker dig själv annars”. Just det där viktiga att våga se sig själv och sina behov i första rummet. Det är viktigt för mig. 

Berättade att jag vaknar varje morgon med att säga fem bra saker om mig själv till mig själv, och avslutar dagen med 5 bra saker jag gjort under dagen. Fick frågan var jag fått detta ifrån, och svarade jag vet faktiskt inte. Bekräftades dock att detta var jättebra och något alla borde göra. 

Jag måste erkänna att det är en fin känsla att ge sig själv fem bra saker. Fem är rätt svenskt och lagom. Fem är enkelt och fem saker kan återupprepas om det är så. Fem saker gör att man somnar nöjd med sig själv eller börjar dagen nöjd med sig själv. Fem bra saker gör att man släpper allt negativit.

Tror nog att alla borde gör som jag och ge sig själv “fem bra varje da”.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

42 thoughts on “Utmattningssyndrom -Tid hos beteendevetaren. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: