Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – Migrän och slutkörd.

Jag fick jordens migrän igår. Det kom lite smått redan på förmiddagen men trodde nog i min enfald att det skulle bli bättre under dagen. Tog två alvedon men det hjälper ju inte när man väl får migrän. Jag reagerade på att jag såg så dåligt igår, det var liksom som grumligt framför ögonen. Sen på resan hemåt mådde jag jätteilla och sen väl här utanför mådde jag så dåligt att jag fick springa in och kräkas här hemma. Sen slog jag bara ihop ögonen och sov från ungefär 20:00-6:00 när jag vaknade och huvudet kändes bättre.

Åkte till jobbet men tog det väldans lugnt idag, för att inte trigga igång migränen igen. Jag lär ringa vårdcentralen och fråga om jag kan få nya migräntabletter för så här vill jag inte må igen. Det är hemskt med migrän.

Annars då vad har jag gjort idag? Jo efter jobbet så åkte jag och hämtade mig ett paket, sedan handlade jag diverse frukter på Hemköp. Jag älskar frukt och det är så himla gott att ha hemma. Sedan åkte jag hem och sov i flera timmar, sån där sömn där man sover men tror man är vaken men somnar om igen.

Sedan så har jag lagat pannkakor till middag, det blev pannkakor gjorda på mandelmjölk, vetemjöl och ägg. Efter middagen gick jag och slängde papper och kartonger på återvinningsstationen och sedan tog jag mig en promenad till ICA Maxi för att handla.

Nu sitter jag här då, strax dags för sängen. Känner mig väldigt trött så hoppas att morgondagen ska göra just den saken lite bättre. Då kanske jag kan vakna lite mer i min egen takt.

28 Comments

 1. Vad tråkigt att du har haft migrän och sånt är verkligen jobbigt. Åh vad gott med pannkakor och det har jag varit sugen på hela dagen <3 Kramis

 2. Usch vad jobbigt med migrän 🙁 Prova annars att ta en alvedon och en ipren istället eftersom de har olika effekt, men samtidigt så är det ju tyvärr inte jättemycket man kan göra när migränen väl kommer. Bara sova i ett mörkt, svalt, tyst rum typ 🙁

  1. Ja fy det är hemskt :(. Jag får inte använda Ipren och liknade, jag har extrem allergi mot sånt :(. Men har fått mina migräntabletter nu så borde hjälpa 🙂

 3. Med risk att låta som en som tror sig veta allt å dessutom bäst 😉
  Nää allvarligt så gissar jag bara… tror Du att migränen hör ihop med att Du blir trött å slut på/överansträngd? Om så lär Du ju drabbas om igen så fort Du överbelastar hjärnan. Inte för att jag vet vad Du ska göra… Du måste ju leva å Du måste ju jobba.

  Jag hoppas det känns bättre nu.

  1. Jag tror absolut det är så. Jobbet hade en stor bidragande faktor till migränen den här veckan. Är helt övertygad om att det var triggern den här gången :/.

  1. Usch ja, det är hemskt verkligen :(. Jag ska hämta ut medicin imorgon igen. Har haft det så ”bra” att jag inte haft såna här rejäla anfall utan bara mer spänningsmigrän på senaste året. Men nu slog detta till igen så fick medicinen utskriven igen. Jag kan inte ta vad som helst då jag haft blodpropp :(. Kramar

   Har fått: Sumatriptan Teva utskriven 🙂

 4. Har du kollat om du har pms migrån naprocyn o naproxen tror ja de heter som är bra .
  kan va stress migrän oxå så började mitt hemskt
  hoppas du får nåt mot det o piggar på dej kramar

  1. Har kollat, har fått tabletter utskrivna förut. Men har ”bara” haft spänningshuvudvärk på senaste tiden. Men i veckan fick jag migrän igen, hade dock ingen medicin hemma då det var ett tag sedan jag fick sånt här anfall. Har beställt nya tabletter nu.

 5. Hej.

  Visst kommer jag ihåg dig. :). Men har tappat namnet på din syster som jag lekte med. :).
  Som du märker tog det ett x antal månader innan jag svarade på din kommentar. Men har haft den i huvudet sedan juli. 😛

 6. Vad jobbigt för dig med migränen .. det är verkligen hemskt :/
  Man blir ju så utslagen och kan inte göra nåt.
  Hoppas den håller sig borta nu och att din fredag blir bra<3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: