Utmattningssyndrom – Denna hemska spänningshuvudvärken och migränen.

Jag skrev ingenting efter jobbet igår. Jag antar att flertalet märkte det, framförallt då jag heller inte skrivit idag. Eller ja ni fick ju utmaningen men den hade jag förskrivit i helgen. Hur som helst, jag hann vara på jobbet i ungefär 30 minuter igår sen hände det lite saker som gjorde att spänningshuvudvärken gjorde sig påmind. Den där hemska känslan av ett pulserande huvud, jag försökte andas och ta det lugnt men det kändes verkligen. Spänningshuvudvärk, samma skit jag led av varje dag förra året som gjorde att jag började ta alvedon varje morgon i förebyggande syfte för att slippa huvudvärken på eftermiddagen.

Så här efteråt låter det helt galet, men då när jag kämpade med att inte bli sjuk och var mitt uppe i en oerhört stressig situation hade jag liksom inget val kände jag, det var bara att kämpa på. Nu är skiten alltså tillbaka, migrän förra veckan och nu spänningshuvudvärk. Migrän är ju värst egentligen eftersom med den kräks jag och blir utslagen på ett annat sätt. Spänningshuvudvärken är hemsk på det sättet att en pulserar så man tror huvudet ska sprängas och man får ge upp och lägga sig klockan 18:00 på kvällen och sova tills klocka 6:00 på morgonen.

Det blir liksom ohållbart, imorgon kan jag hämta migräntabletterna och jag ska även ringa vårdcentralen om denna spänningshuvudvärk, om man kan få något hjälp på något vis. Man kan ju inte gå runt med huvudvärk varje dag, och man KAN heller inte gå runt och må illa och försöka få dagen att gå. Livet funkar liksom inte så, man SKA inte ha det så.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

13 thoughts on “Utmattningssyndrom – Denna hemska spänningshuvudvärken och migränen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: