Utmattningssyndrom – När man slutar minnas.

Det är mycket just nu, på sista veckorna har det helt enkelt blivit för mycket information som ska in i huvudet på mig. Det har resulterat i både spänningshuvudvärk och migrän, men även minnesstörningar. Jag märkte det idag på vägen till jobbet när jag helt plötsligt upptäckte att jag helt glömt en uppgift jag skulle göra idag.

Jag kände att saker blev övermäktiga helt enkelt, pratade med Björn idag och berättade att jag har som minnesluckor. Sånt man fått någon gång när man var yngre och festade. Jag minns helt enkelt inte vad jag sagt och gjort minuterna innan. Det här är läskigt!

Det är alltså som några minuter innan är ett svart hål där jag inte kan komma ihåg vad jag gjort. Hjärnan har helt enkelt gett mig kortslutning. Det är svårt att förklara hur läskigt detta är, speciellt när man liksom inte riktigt kan sätta orden på saken. För hur ska man kunna förklara för en frisk person att ens minne helt enkelt inte funkar? Eller att man blir som trög och inte alltid förstår vad människor runt dig pratar om.

Ibland uppfattar jag det som att människorna som talar samma modersmål som mig, alltså svenska pratar ett främmande språk som jag inte förstår. Jag får anstränga mig för att förstå språket som talas i rummet och det blir som gåtor tills jag kan luska ut exakt vad personerna säger. Det här är läskigt, det tar alltså tid för min hjärna att förstå enkla saker.

Jag vill bara komma till beteendevetaren nu, jag har tid där den 4/4 och jag behöver verkligen komma dit och prata. Det var längesen nu, jag känner dock att det behövs för min hjärnas skull. Jag försöker att ta det lugnt nu, vila hjärnan och göra sånt som är bra för den. Inte överanstränga den det minsta. Min hjärna behöver helt enkelt lugn och ro. Det är det viktigaste för den just nu.

Skillnaden på förut och nu är att jag inte är deprimerad, däremot känner jag det mer psykiskt och i huvudet och kroppen på något vis. Det är inte samma symptom på sjukdomen längre. Jag hoppas verkligen att beteendevetaren kan hjälpa mig lite med detta, henom vet ju hur hjärnan fungerar.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

10 thoughts on “Utmattningssyndrom – När man slutar minnas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: